Nyheter

572 personer har fått första dosen

Nyheter 5,2 procent av de vuxna i kommunen har fått sin första vaccinationsdos mot covid-19 vilket är lägre andel jämfört med övriga kommuner i landet

Arkivbild

5,2 procent har fått första dosen och 3,1 procent har fått båda doserna visar senaste siffrorna från Newsworthy. Det är en något längre andel jämfört med andra kommuner i landet. I hela länet har 18 080 doser getts ut fram till vecka sju, vilket motsvarar 6,3 procent av den vuxna befolkningen. I länet har 17,3 procent av befolkningen över 70 år fått minst en vaccindos, men skillnaden är fortfarande stora där 72,8 procent av de allvar äldsta, 90 plussarna, har fått sin första dos, jämfört med bara 6,5 procent av 70 till 79-åringarna.

I dagens tempo, basert på antalet vaccinerade de senaste två veckorna kommer 21 procent av alla vuxna i Jönköpings län ha fått minst en vaccinationsdos vid halvårsskiftet, 30 juni. Det skulle därmed dröja 28 månader innan målet har nåtts…

Inom socialförvaltningens verksamhet rapporteras idag en smittad person inom kommunens gränser.

Taggar

Dela


12 reaktioner på 572 personer har fått första dosen

Det kan ju vara så att sanningen svider.
Då tycker alltid ansvariga att det är bättre att ducka eller glida undan.
Skrämmande!

Någon som kan svara vad är problemet? Har vi inte fått några doser eller vad är det som strular? Med vänlig hälsning, Bengt

Jag har ifrågasatt detta hos ansvarig person för några dagar sedan när Expressen relaterade till Folkhälsomyndighetens siffror som visade att Vaggeryds kommun är näst sämst i länet och Eksjö har dubbelt så många vaccinerade. Man får dock inga svar. Bara svepande snack.

Tror man måste se lite nyanserat på det hela. Kanske är naiv men jag förmodar att ingen håller tillbaka självmant. 7 miljarder människor vill ha samma sak. Producera, frakta har sin gång. Håll i nu så gör vi detta tillsammans.

En nyans är att Israel har vaccinerat mer än halva befolkningen. Egendomligt eftersom alla säger sig dra åt samma håll.

En rejäl skillnad på dagens takt som pekar på 28 månader innan alla fått sin 2:a dos och regeringens löfte om att vi ska vara klara till midsommar.

Till detta kan vi lägga att vaccineringens livslängd sägs uppgå till 9 månader innan den behöver förnyas – snacka om att det kommer att bli ett kaos!

Inte utan att man som 70 plus med riskfaktorer undrar vad de håller på med.!

Hur kommer det sig att vår kommun ligger lägre än andra i länet? Ska man bli orolig nu att våra äldre (70 + och hemmaboende) inte får snart och att vi själva (hyfsat friska vuxna) inte får inom överskådlig tid?

Sparar dom på vaccinet eller vad är det frågan om? Kommunen har väl fått samma fördelning som andra kommuner. Eller vad är det frågan om?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *