Nyheter

60 Tofterydsbor medverkar i årets revy ”Alla tiders frisör”

Nyheter När vi parkerar utanför missionshuset i Ekhult denna söndagseftermiddag ses cyklar, mopeder, nya och äldre bilar och a-traktor. Vad som döljer sig innanför missionshuset väggar fick vi snart reda på. Välkommen in – välkammad ut  

Utanför Ekhults missionshus fylldes parkeringen...  [1/11]

  [2/11]

PO Toftgård och Anna Erlandsson  [3/11]

Nyligen uppdaterat manus  [4/11]

  [5/11]

  [6/11]

  [7/11]

  [8/11]

  [9/11]

  [10/11]

Revyupptakt modell större genomfördes under söndagseftermiddgen  [11/11]

Det var dags för tredje ”storträffen” inför bygdens stora händelse: Tofterydsrevyn. 

Sedan 1998 har Tofterydsrevyn arrangerats vartannat år, förutom pandemiåret 2020. Premiärrevyn var utanför skolan i Tofteryd i ösregn 1998 och därefter har PO:s lada i Nåthult varit navet i föreställningarna. Till hösten är det dags och nio föreställningar väntas med start i augusti. I ensemblen finns Tofterydsbor i åldrarna 5 till 77 år. 

PO Toftgård kommenterar när vi anländer till missionshuset:
– Hade det inte varit fotboll i Klevshult i eftermiddag så hade det varit fullsatt här. Vi är omkring 30 personer i rollerna och med musiker och dansare är vi nog totalt ett 60-tal på scen. Vi hade någon träff förra året och en tidigare i år, sen har det blivit en del telefonsamtal förstås… 

Christer Malmborg skriver manus och vi undrar om det har hänt något sedan sist så han har något att plocka av?
– Jodå, det finns ett och annat, säger Malmborg, skrattar till. Utan att avslöja för mycket fortsätter han: 

– I år heter revyn ”Alla tiders frisör”. Den handlar om ett ungt par som startar frisersalong 1969. Vi kommer att följa detta unga par fram tills salongen läggs ned i nutid. Vi blev inspirerade och fick idén när Lennart lade ner sin salong i Skillingaryd. Revyn har fyra olika konstellationer. I akt ett tidsspannet mellan 1969 till 1989. I andra akten förflyttar vi oss framåt från 2000 till nutid. Det är totalt åtta personer som spelar huvudrollerna, berättar Malmborg och PO Toftgård fyller i: 

– Vi följer också vissa personer, kanske är givet vilka det är… vi kan väl avslöja att de här personerna inte är sams i början. 

Revynummer, musik, dans vävs in som sedvanligt när föreställningarna kan beskådas i PO:s lada under hösten. 

– Vi skriver allting själva, gör rekvisita, vi har oerhört duktiga musiker i Tofteryd med proffsig ledning av AnnaMaria Toftgård. Projektledare och regi håller Anna Erlandsson i. Nu har vi träff en gång i månaden och i juli drar det igång rejält då vi ska bygga scen och två veckor innan premiärföreställningen flyttar revygänget in på logen och sista veckan är det minst sagt intensivt, berättar PO Toftgård och fortsätter: 

– I år kommer biljetterna att finnas tillgängliga via Tickster, biljetterna släpps 1 juni och vi har plats för 200 i publiken per föreställning. 

Hur är en bra publik?
Christer Malmborg svarar: ”Sådana som drar med sig andra till skratt”. 

För två år sedan innehöll revyn hinkar, konsulter, landsbygdsskolor, mygel i kommunhus där Konrad konsult, Inga-Lena Skenben, Bosse Lårskav, Spån-Jesus i huvudrollerna samt Snygg-Britt och Ful-Britt som lanserade ”Härån och Därån” och de populära äldre damerna Tyra och Ester var såklart på plats. Kommer Tyra och Ester tillbaka i höst, undrar vi?
– Ja, det är möjligt. Vi får se om de har hittat nya klänningar. Tydligen krympt sedan sist…, avrundar PO Toftgård. 

Fotnot: Tofterydsrevyn söker en gammal frisörskylt, finns det i gömmorna hos någon av våra läsare?

LÄS MER:  Bildextra: Bert – den röda tråden när Mygel & Mögel blev revysuccé

Christer Malmborg som huvudpersonen Bert i 2022:års Tofterydsrevy. Bild David Alin.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *