Nyheter

6,3 miljoner i tilläggsbudget godkändes

Nyheter Förslaget som kommunfullmäktige fick till sig igår var att man årets kommunala budget ökar till 28,2 miljoner.

Extra pengar i årets budget

I höständringsbudgeten fanns beskrivit ett tillägg till barn- och utbildningsnämnden på 700 000 kronor där det ska fortsatt satsas på lärarassistenterna. Budgeten hos ovan nämnd ökar således till 409 721 000 kronor. Socialnämnden får påslag med 210 000 kronor till totalt 251 280 000 kronor och tekniska nämndens budget ökar med 485 000 kronor till 34 118 000 kronor. Försörjningsstödet, som ligger under kommunstyrelsen, behöver ökas med 2 miljoner, totalt blir tillägget för kommunstyrelsen 3,3 miljoner kronor där den totala budget uppgår till 71 805 000 kronor.

Sammanlagt skulle 6 335 000 kronor godkännas av fullmäktige under gårdagskvällen.

– Jag yrkar bifall och jag hoppas att vi kan vara överens om att ökar med 28,2 miljoner kronor för året, säger Gert Jonsson (M).

– Jag har inga åsikter, säger Tuula Ingner (S).

– Kommunen har fått statsbidrag, men glädjande nog hade femklövern ändrat sitt förslag då de skjutit till pengar till barn- och utbildningsnämnden. När första tilläggsbudgeten gjordes i mars togs inga höjder för corona. Några ökande satsningar på coronaeffekterna var det inte tal om då. Svårt att veta vad resultaten kunde bli men man kunde säkerhetställa pengar redan i mars, säger Kenth Williamsson (S).

– Jag undrar vad de 100 miljoner som fanns tidigare i våras tog vägen? Vi har byggt färdigt Bullerbyn och Stjärnfabriken. Hoppas jag får svar, säger Marijo Corkovic (S).

– Vi ska följa de beslut vi fattar här. Efter beslutet i vår har fullmäktige ändrat budgeten, det gjorde vi i juni och nu är det ett nytt förslag som är uppe. Jag kan inte redogöra mer, så enkelt är det, säger Gert Jonsson (M).

– Ett antal pengar har kommit in och nu ökar man budgeten, vi bifaller det här, säger Roger Ödebrink (S).

Taggar

Dela


3 reaktioner på 6,3 miljoner i tilläggsbudget godkändes

Redovisa hela budgeten emellanåt också, där man kan se hur mycket intäkter vi har gentemot utgifter – så att folk får ett helhetsperspektiv hur mycket back vi går.

Ja då har de som sitter i sandlådan och lekt med pengarna slängt ut lite här och där. Sedan de som har försvunnit vill vi se vilket ficka det hamnade i. Det är inte ören utan miljoner. Här finns så mycket man kunde förbättra, men det ser ut som det gjorde för 40 år sedan när jag kom tillbaka till Skillingaryd. Inte mycket skillnad.

Ja, de vill ha nya förslag, men när man skickar in dem, så heter det alltid att det inte finns några pengar. Men hur kan 100 miljoner försvinna och man inte har koll på var de finns. Det är ju skrämmande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *