Nyheter

65-årig kvinna lurades på 15 000 kronor

Nyheter Pengar försvann från kvinnans konto inatt då en man ringde och sade sig vara från bankens säkerhetsavdelning. – Vi ser ett ökat antal bedrägerier, säger polisens presstalesman.

I natt larmade en 65-årig kvinna, bosatt i Vaggeryds kommun, polisen då en okänd man ringt kvinna och förmått henne att swisha pengar. 

– När vi träffar kvinnan berättar hon att samtalet hade kommit från en man som sade sig ringa från Swedbanks säkerhetsavdelning. Han hade uppgett att någon skulle ha swishat 23 000 kronor från kvinnans konto och att han nu skulle hjälpa till att spärra kvinnans bankdosa. Han påstod att pengar hade flyttats mellan kvinnans konto och att det felaktigt hamnat 28 00 kronor på hennes konto och att dessa nu skulle flyttas tillbaka. 

– Till slut hade mannen lyckats övertala kvinnan att föra över 15 000 kronor från hennes konto. Kvinnan började ana oråd och ringde oss. Det här är tyvärr en vanlig förekomst att någon ringer och påstår allt möjligt och att ett av argumenten är att ”jag ska hjälpa dig att rädda situationen”. Vi ser tyvärr en ökning av liknande bedrägerier, menar Björn Öberg, polisens presstalesman. 

Arkivfoto David Alin

Taggar

Dela


3 reaktioner på 65-årig kvinna lurades på 15 000 kronor

Vad tror ni händer när man blir gammal och kanske dement? I den världen vi lever i idag, är äldre som inte är uppväxta med digitalisering, utan med bläckpenna och läskpapper sittande ankor! Fler jägare än byte. Vi dör snart ut….

Samma sak hände min mor, vi har namnen på alla, och polisutredningen lades ner….
Vart är vårt samhälle på väg med dessa urkassa politiker som bara bråkar om makt i stället för att göra sitt jobb…

Detta en helt absurd skandinavisk situation där man med bank id:s hjälp kommer åt en
en medborgares alla myndighets- och bankkontakter. Bedrägerier florerar och kommer fortsätta göra så

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *