Nyheter

65 personer får höjd ersättning

Nyheter Socialnämnden har beslutat att 65 personer i daglig verksamhet får höjd ersättning. Från 47 kronor till 50 kronor

Arkivfoto; Vävstol som används vid Knuten i Vaggeryd

Habiliteringsersättning är peng som betalas ut till de personer som deltar i daglig verksamhet. Ersättningen är inte reglerat i lag men är ett sätt att stimulera den enskilde att delta i kommunens verksamhet.

– Vi har ansökt om medel för året och vi i nämnden är överens om att höja dagsersättningen till 50 kronor, tidigare var den 47 kronor, och det blir 1 000 kronor i månaden. Man kan använda pengen på olika sätt och vi väljer att höja ersättningen med tre kronor. En del som får ersättningen jobbar 25% och andra jobbar alla dagar i veckan. Men oavsett hur mycket man jobbar har man rätt till samma ersättning då man jobbar efter sin kapacitet. Habiliteringsersättningen utgår till 65 personer i kommunen som har jobbar på bland annat Knuten i Vaggeryd och Stjärnfabriken i Skillingaryd, berättar Ann-Katrin Löfstedt (M) ordförande i socialnämnden.

Habiliteringsersättningen är ett statsbidrag som Socialstyrelsen föredrar ut till landets kommuner. Syftet med bidraget är att införa, bibehålla eller höja dagpenning till de som deltar i daglig verksamhet. Kommuner som önskar statsbidraget ska senast under våren nästa år lämna en redovisning till Socialstyrelsen om hur medlen har använts.

Taggar

2 reaktioner på 65 personer får höjd ersättning

Denna höjning på lönen till de kommunanställda vore något att tänka på,den kunde nog skattebetalarna godkänna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *