Nyheter

80-årig kvinna åkte fast igen

Nyheter Förra veckan åkte en kvinna i 80-årsåldern fast för grov olovlig körning i Skillingaryd. Nu har det hänt igen.

Den var tisdagen den 14 maj som vi skrev om kvinnan, som är från Skillingaryd. Hos stoppades av polisen när hon körde bil i Skillingaryd. Eftersom hon stoppats utan körkort tidigare så blev hon nu misstänkt för grov olovlig körning. Ett brott som kan ge sex månaders fängelse.

På söndagen var det dags igen. Vid strax innan klockan 11.00 stoppades kvinnan av polisen när hon kom körande på Tallstigen i Skillingaryd. Även den här gången hade kvinnan gjort sig skyldig till grov olovlig körning.

Arkivfoto

Taggar

Dela


25 reaktioner på 80-årig kvinna åkte fast igen

Hoppas att ansvarig myndighet omgående tar itu med detta innan något alvarligt inträffar. Det finns alltid någon bakom varje sådan här händelse som skall stoppa sådana otrevligheter, Allt för ofta ser vi hur ett ingripande sker först när en olycka har inträffat. Låt oss inte uppleva att så sker i detta fallet.

Jag hoppas ni är medvetna om att ni häver ur er åsikter om en dam som är dement. Hon behöver vård och hjälp. Att diskutera henne på det här viset är under all kritik, hon är ju sjuk och gör inte det här för att vara elak. En människa som fått indraget körkort ska inte köra och bilen borde beslagtas. Men att diskutera en gammal dement dam på detta vis är kränkande mot henne själv och även mot hennes anhöriga! Skärp till er!

…kan bara hålla med dig Ellen! Att man kan diskutera en äldre människa på detta sätt där de flesta även verkar veta vem det är såhär offentligt är under all kritik. Skärpning!!!

Sex månader fängelse för en dam på åttio vårar, låter grymt men betänker man den dåliga åldringsvård man dagligen hör talas om numera, blir det kanske ett lyft vad gäller hennes livskvalité. Hon kanske ber om förlängning. Bättre mat, daglig tillsyn och om något inte passar är det bara att strejka. Glöm inte flitpeng som tillskott på pensionen.

Ta bilen från henne innan hon kör på ett barn eller nått annat, särskilt om det är andra gången på kort tid som hon blir stoppad av polisen för att hon kört bil utan körkort .

Ge henne ett färdtjänstkort (jag vet att det säkert inte är giltiga skäl) så räddar vi troligtvis nåns liv.

Låt folk vänta till 30 år innan körkort kan bli aktuellt! Mognadsgraden sjunker hela tiden..

F ö finns inga färdtjänstkort längre. Dom försvann för länge sedan! Det går digitalt nuförtiden förstår du.

På jakt efter ny bostad när furugården gör nerdragningar eller kanske på väg till mejeriet o kolla var hon ska hamna sen.är dom ska flytta över folk. 😇😇.

Är det samma tant som körde på fel sida E4:n förra sommaren o höll på att krocka, kanske det är dax att ta bilen!

Finns fler tanter.. SAMT rattfyllon, drogade och farliga övermodiga ungdomar.
Flest olyckor sker nämligen bland unga som inte hast körkort så länge!

Sex månader i finkan kanske kan få tant att komma på bättre tankar? Visst, svårt att lära gamla hundar att sitta, men vi är väl alla lika inför lagen oavsett ålder. Visst sedan kan såklart någon diagnos ligga bakom, till exempel demens och då kanske möjligen straff och moralfrågan får hanteras lite mildare.

bor mkt barnfamiljer på gatan men så bättre ta bilen ifrån henne innan hon kör på ett litet barn eller nån annan otrevlig olycka händer. måste något sånt hända innan nån kan ta bilen ifrån henne?

Föräldrar har uppsyningsplikt över barnen!
NÄR blev gatorna allmänna lekplatser?

Bilarna håller sin hastighet oftast, men barnen ska leka i trädgården eller på lekplats!!
Gator är nämligen byggda för biltrafik, cyklar o s v trottoarer för gående.

Enkelt eller hur?
Flytta annars till skogen nånstans.

Carl jag tror du saknar insikt. Om människor som blivit av med körkortet fortfarande kör fast de inte är lämplig så är det för att de är en fara för trafiken. Det betyder att de kan köra på människor som cyklar på cykelbanan, människor som går på trottoaren, människor som går över ett övergångsställe. Det handlar om vuxna, barn, äldre, bebisar i barnvagn. Det handlar inte om barn som leker och är utan uppsikt, det handlar om alla som rör sig ute i trafiken. Om du anser att någon som av någon anledning fått indraget körkort borde få köra så säger du att du även tycker att de som åkt dit för rattfylleri borde få fortsätta köra.

men barn kanske cyklat till sina vänner den vägen? vart ska dom cykla annars tycker du? många barn gå den vögen till sina vänner med. eller hur ska man komma till dom tycker du? ska ja ta bilen å köra dom 3 hus bort bara för ja vet de bor en livsfarlig dement tant i området som kan köra på min å barn?

Carl! Du verkar tala i nattmössan. Att fysiskt kunna framföra ett fordon är inte samma sak som att vara lämplig förare. Du hänvisar till ungdomar. Äldre brukar själv veta när det är dags att hänga bilnyckeln för gott. Men så finns det de som saknar insikt. Insikt om sin dåliga syn, om sin reaktionsförmåga, eller vad som nu föranlett indragning av körkort. Det kan ju ha olika orsaker. Medu har troligen varken djur eller barn eller någon förmåga att se saker ur andras perspektiv heller för den delen. Se dig för i trafiken! Du lär behöva det.

DenDu,
Hur vet du det?
Ser dessutom så många vansinniga manövrar och farliga förare i trafiken, speciellt UNGA enligt forskning, så det är märkligt att det inte händer mycket fler olyckor.
Låt tanten köra.

Eftersom kvinnan kan köra bil kanske det är bättre att ge henne körkortet . För som vår regering behandlar våra gamla när det gäller ekonomin så behöver hon lite glädje.

Kommentera inte om du verkligen inte vet vad det gäller. Om det är kvinnan jag tänker på (och det är jag ganska säker på pga var hon blev tagen) så är det en kvinna som är dement eller på gränsen till dement. Som bor i ett bostadsområde med mycket barn. Och som inte kan köra bil längre. Personligen önskar jag att det fanns möjlighet att konfiskera bilen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *