Nyheter

80 lägenheter på kvarteret Tor i Vaggeryd

Nyheter Drygt 70 personer kom till Vsbo:s informationskväll om lägenheterna och det var störst intresse för trygghetsboendet.

Satu Jonsson, vd för Vsbo  [1/6]

  [2/6]

  [3/6]

  [4/6]

  [5/6]

  [6/6]

Det var 2007 som kommunen köpte in den gamla industrimarken på kvarteret Tor i Vaggeryd med avsikten att bygga bostäder. Att bygga är ju inte helt enkelt, det fordras ju detaljplan och när den väl fanns på plats så överklagades den upp till högsta instans. 2017 nekades det sista överklagandet prövotillstånd av mark- och miljööverdomstolen och detaljplanen slogs fast. Men innan byggandet kunde planeras krävdes en sanering av marken, ett arbete som gjordes 2016 till en kostnad av cirka nio miljoner kronor.

– Men nu är vi där berättade en Satu Jonsson, vd på kommunala bostadsbolaget Vsbo. När det bara att bygglovet beviljas så är vi startberedda, säger hon vidare. Bygglovet ska behandlas i bygg- och miljönämnden nästa vecka.

Nuvarande planer innebär byggnation av två höghus, ett sexvåningshus med 35 lägenheter och ett åttavåningshus med 45 lägenheter. Sexvåningshuset har vanliga hyresrätter medan åttavåningshuset är ett trygghetsboende som riktar sig till de som fyllt 65 år. I trygghetsboendet finns det värd/värdinna och mera samlingslokaler än i sexvåningshuset. Man kommer att arbeta mycket med såväl den inre som yttre miljön med bland annat solceller på taken och generösa grönytor. Man har skrivit ett avtal med Peab som huvudentreprenör.

– Om vi bara kommer igång i närtid så hoppas Satu Jonsson på inflyttning i mars 2020. Hon berättade att många tycker att hyresnivåerna är höga jämfört med Jönköping, men tvåorna beräknas kosta 8.800:-/månad och treorna 10000:-/månad vilket är som i Jönköping. Men till Vaggeryds fördel säger hon är att hos VSBo ingår värme, vatten, parkeringsplats, bredband och TV med grundutbud.

Detaljplanen innehåller ytterligare fyra hus men när det är aktuellt för bygge återstår att se, avslutar Satu Jonsson

Taggar

Dela


1 reaktion på 80 lägenheter på kvarteret Tor i Vaggeryd

Härligt!

Lycka till med byggandet, vi är många som ser fram
emot och välkomnar nybyggnation och utveckling av Vaggeryds centrum

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *