Nyheter

800 000 i minskade intäkter

Nyheter Prognosen för sim- och sporthallarna i Vaggeryds kommun visar på ett negativ resultatet om 800 000 kronor för första halvåret och det är kopplat till coronapandemin.

Arkivbild

De fyra första månaderna har gett ett intäktsbortfall på cirka 500 000 kronor. För sim- och sporthallar är det cirka 450 000 kronor för minskade bokningar i sporthallar, inga intäkter för entré, årskort och kioskförsäljning för simhallarna. För intäkterna från Trim har man endast fått för två månader, vilket ger cirka 30 000 kronor mindre.

Åtgärder som har tagits av sim- och sporthall är att hålla nere löpande kostnader, som under året innan 2020. De inköp som har gjorts har krävts för skolbarnens simundervisning.

När det gäller kompensation för minskade hyresintäkter och reducerad hyra för de föreningar som hyr årsvis och inte har kunnat använda sina lokaler då restriktionerna för pandemin har gällt, återkommer nämnden till i samband med budgetuppföljning för augusti.

Summerat för första halvåret är det ett minus kring 800 000 kronor.

Kultur- och fritidsnämndens totala verksamhet beräknas ändå få ett positivt resultat om 181 000 kronor. Det gäller årets första fyra månader.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *