Nyheter

800 000 till solskydd

Nyheter Mejeriets vård- och omsorgsboende har varit bebott i något år och efter ett extraärende under kommunstyrelsens arbetsutskott ska trygghetsboendets fasad skyddas mot solen 

Arkivfoto

I ett extraärende, till kommunstyrelsens arbetsutskott, hade tekniska lämnat in önskemål om pengar till solskydd på Mejeriets fasad.

Kenth Williamsson (S);
– Det är sant att det är två år sedan inflyttningen gjordes och vi är nu glada över att man kommer till skott även med solskydden. 

800 000 kronor extra, som inte varit med från början i budgeten, har nu varit på ledande politikers bord. 

– Vi gör en budgetändring, menar Gert Jonsson (M) ordförande i kommunstyrelsen. 

Ulf Abrahamsson (C) tycker ”Vi hade inga delade meningar om det här, men vi var också överens om att det är märkligt att det här ärendet ska gå via ett ordförandebeslut”. 

– Undra hur det kommer sig att majoriteten inte sett till att detta blivit åtgärdat tidigare. Ytterst borde politikerleden veta om detta, frågar sig Kenth Williamsson (S). 

I styrgruppen för Mejeriet har ledande politiker funnit med men där har det inte varit något tal om solskydd… 

– Nä, den här punkten har inte varit uppe i styrgruppen, där jag sitter med. Möjligen tekniska nämnden, men inte i styrgruppen, förklarar Thomas Axelsson (KD). 

Kenth Williamsson (S) får sista ordet;
– Det finns solskydd på Mejeriet, men inte just vid trygghetsdelen. 

Fotnot; Slutredovisningen för Mejeriet är ännu inte klar.

Taggar

Dela


4 reaktioner på 800 000 till solskydd

Mycket bra. Inte en dag för tidigt så att de äldre kan vara på sina balkonger och även inne i lägenheter när det är sol och värme ute.

Har inget emot detta med solskydd, men vad kommer pengarna ifrån. Är det så att Gert tar dessa ifrån utemiljön ,då det flyttades pengar ifrån bygget. Detta skulle ge ett överskott, till utemiljön som var underfinansierad som allt annat. Vi får nu hoppas att det kommer att visa överskott. Låter det snurrigt, inget mot vad det är

Jan-Erik Aronsson

Sverigedemokraterna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *