Nyheter

850 000 kronor till biblioteket

Nyheter Vaggeryds bibliotek har fått bra utdelning av de statliga pengarna som kulturrådet fördelar på uppdrag av regeringen, biblioteket har fått 850 000 kr. Näst mest av länets kommuner.

Arkivfoto

Bidraget ”Stärkta bibliotek” är en tillfällig satsning under 2018 – 2020 för att stärka folkbiblioteken. Syftet är att öka utbud och tillgänglighet till folkbibliotek i hela landet.

Vaggeryds bibliotek sökte medel för en ellådcykel som var tänkt att använda till transport av medier och makerspaceutrustning i uppsökande verksamhet exempelvis öppna ungdomsverksamheten, UC;s nya lokaler i centrala Vaggeryd där biblioteket kommer att finnas med läshörna, makerspace och skapande verksamhet. Ellådcykel blir också en bra marknadsföring och gör det lättare för biblioteket att medverka vid exempelvis event och marknadsdagar. Biblioteket fick 50 000 kronor för inköp och iordningställande av denna elcykel.

Andra delen som biblioteket sökte för handlar om att få en likvärdig verksamhet i hela kommunen för barn och ungdomar från 12 år, också detta i samverkan med öppna ungdomsverksamheten.

Kulturrådet beviljade 800 000 kronor till satsningen på Makerspace, även på Skillingaryds bibliotek och pedagogkompetens i samband med barnbibliotekarie.

– Vi är mycket glada över dessa projektpengar som vi till sista kronan kommer använda för att lyfta, stärka och marknadsföra biblioteksverksamheten för barn och unga i Vaggeryds kommun, säger Åsa Storck, bibliotekschef.

Källa; Pressmeddelande från Vaggeryds kommun

Taggar

Dela


1 reaktion på 850 000 kronor till biblioteket

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *