Nyheter

Aktivitetsplatserna ska förverkligas

Nyheter Kultur- och fritidsnämnden har 2016 beslutat om två aktivitetsplatser inom kommunen, en i Skillingaryd och en i Vaggeryd

Arkivbild

Nu går frågan om aktivitetsplatser in i slutfasen inför ett förverkligande. Kultur- och fritidsnämnden har gett förvaltningen i uppdrag att undersöka möjlighet att anlägga aktivitetsplatser vid Gropabäcken i Skillingaryd och Linnarbäcken i Vaggeryd. Kommunfullmäktige har anslagit en miljon kronor till aktivitetsplatserna.

I Skillingaryd ska aktivitetsplatsen utformas i naturmaterial och efter topografin på platsen. Det kan bli stubbar att hoppa på i bäcken, hängbroar i träd, klätterredskap i naturmaterial med mera. Aktivitetsplatsen i Vaggeryd kommer att ha en annan inriktning med en mer traditionell utformning samt en kulturell inriktning med dansmöjligheter och framträdandemöjligheter med scen/trapp/läktare/parkour-del. Tillrättalagd utrustning kan vara färdiga lusthus för dans, möjlighet till att koppla upp sig med musik, klättervägg, olika ytor för olika aktiviteter, allt enligt kommunens utvecklingsplan.

Tanken är att aktivitetsplatserna ska kunna vara mötesplatser för alla åldrar, men inriktningen är att attrahera ungdomar från tonåren och uppåt.

Varje aktivitetsplats beräknas få en yta på 10000 kvadratmeter och nu pågår samverkan andra inblandade förvaltningar för att komma till skott.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *