Nyheter

Aktivitetsplatserna skjuts upp

Aktivitetsplatserna skjuts upp

Nyheter Kultur- och fritidsnämnden har beslutat att avbryta projektet

Arkivfoto från Linnarbäcken

– Pengarna räcker helt enkelt inte med anledning av ändrade ekonomiska förutsättningar. Vi skjuter upp detta till 2021, berättar Sverker Bernardsson (C) ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Det var 2016 som nämnden beslutade att anordna två aktivitetsplatser i kommunen, en i Skillingaryd och en i Vaggeryd. Ett enigt kommunfullmäktige beviljade pengarna. Enligt investeringsplanen har tidigare medel till aktivitetsplats i Vaggeryd utgått och medel till anläggningen i Skillingaryd flyttas nu fram till 2021.

I kommunens utvecklingsplan, som är fastställd av kommunstyrelsen januari 2017, finns beskrivit att inriktningen för aktivitetsplatserna ska stimulera alla åldrar till fysik och kreativ aktivitet. Samt att aktivitetsplatserna ska vara en plats för möten mellan människor, en plats för vila och rörelse. I Skillingaryd ska aktivitetsplatsen utformas i naturmaterial och efter topografin på platsen. Det kan bli stubbar att hoppa på i bäcken, hängbroar i träd, klätterredskap i naturmaterial, skaterampen flyttas från pocketparken till aktivitetsplatsen vid mejeritomten. I Vaggeryd kommer aktivitetsplatsen att ha en mer traditionell utformning. Tanken är en mer tillrättalagd utrustning samt en kulturell inriktning med dansmöjligheter och framträdandemöjligheter med scen/trapp/läktaredel, klättervägg eller liknande ytor för olika aktiviteter.

I september 2018 berättade vi om beviljade medel till aktivitetsplatserna, finns att läsa här.

Taggar

Dela


1 reaktion på Aktivitetsplatserna skjuts upp

Vilka överraskande kostnader är det som uppkommit, som förhindrar att ett beslut som klubbades 2016 inte kan genomföras enligt plan. Är det någon oförutsebar händelse, beror det på felaktiga kalkyler i pågående projekt, misshushållning med skattepengar eller vad är orsaken. Det fans ju pengar att skicka 7 personer till Almedalen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *