Nyheter

Aktuell lägesbild från kommunens verksamheter 19 februari

Nyheter Kommunen konstaterar att läget för fortsatt spridning av covid-19 är fortsatt allvarligt.

Skillingehus blir presidiets utgångspunkt under kommande kommunfullmäktige. Arkivfoto

Enligt Folkhälsomyndighetens data för vecka 6 2021 har Vaggeryds kommun 51 stycken sjukdomsfall (35 stycken vecka 4), vilket är 36 stycken sjukdomsfall per 10 000 invånare (25 stycken vecka 4). Smittspridningen i samhället påverkar i hög grad hur vi klarar att bemanna skola, vård och omsorg, och hur vi lyckas undvika att få in smitta i våra verksamheter.

Socialförvaltningen

Vaccinationsarbetet sker systematiskt. Vilken takt socialförvaltningen kan hålla, beror på tilldelningen av vaccin som kommer till Vaggeryds kommun.

Förvaltningen är nu i slutskedet med att vaccinera de sista för den här veckan. Ett stort arbete har lagts ner under de senaste dagarna. Cirka 140-150 doser har getts under vecka 7.

På särskilt boende är förvaltningen nu nästan klar med vaccinationerna. Det är bara någon enstaka som väntar på sin andra vaccinationsspruta, eftersom det måste gå tre veckor efter den första sprutan innan nästa kan ges.

Vi har nu fått klartecken från vårdcentralerna att personalvaccinationerna kan komma igång på allvar under vecka 8. Tider kan bokas av personal inom särskilt boende och hemtjänst, via Bra Liv-appen.

Det finns vårdtagare inom omsorgen som är bekräftat positiva för covid-19.

Kultur och fritid

Förvaltningen har en kontinuerlig dialog med regionens smittskydd, länsstyrelsen och övriga kommuner i länet, i syfte att erbjuda och skapa förutsättningar för kultur- och fritidsaktiviteter på ett smittsäkert sätt.

Bedömningen i nuläget är att bibehålla den nivå vi tidigare beslutat. Den här bedömningen gäller tills vidare och utvärderas löpande.

Möjligheten till aktiviteter omfattar fortsatt barn och ungdomar födda 2002 eller senare. Det gäller såväl idrott som övrig kultur- och fritidsverksamhet.

Barn- och utbildningsförvaltningen

Från och med vecka 8 kommer alla årskurser på gymnasiet varva distans- med närundervisning enligt ett rullande schema. Varje årskurs har distansundervisning var tredje vecka och är sedan på plats i skolan två veckor. Vecka 8 har årskurs 3 distansundervisning, vecka 9 årskurs 1 och vecka 10 har årskurs 2. Om inte läget förändras kommer det fortsätta så fram till påsklovet. Elever i gymnasiesärskolan, elever på introduktionsprogrammen och enskilda elever i behov av särskilt stöd omfattas inte av detta, utan fortsätter som tidigare med närundervisning på skolan.

Distansarbete

Medarbetare i Vaggeryds kommun arbetar till stor del på distans. Uppmaningen att de som kan arbeta på distans, och inte måste vara på arbetsplatsen, fortsätter att gälla.

Politiska möten

Kommunfullmäktige den 1 mars 2021 kl. 17:00 kommer att genomföras på ett annorlunda sätt. Presidiet och ett fåtal tjänstepersoner kommer att delta i sessionssalen på Skillingehus. Övriga tjänstgörande ledamöter närvarar digitalt via Teams.

Källa: Pressmeddelande från Vaggeryds kommun

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *