Nyheter

Äldre kvinna utsatt för grovt rån

Nyheter Under torsdagsförmiddagen utsattes en 90-årig kvinna i Skillingaryd för grovt rån.

Arkivfoto

Strax efter tiotiden larmades polis med anledning av att en kvinna i 90-årsåldern utsatts för ett rån i sitt hem i centrala Skillingaryd. En okänd man hade strax efter klockan 10 trängt sig in i kvinnans bostad och stulit smycken.

Flera polispatruller beordrades till platsen, som ska ha varit vid korsningen Skolgatan – Sturegatan, och har sökt efter en man som misstänks för brottet. Händelsen rubriceras som grovt rån och kvinnan har förts till sjukhus för kontroll och eventuell vård. Kvinnan ska ha skadat sin hand men omfattningen av skadorna är okända.

Polisen är mycket intresserad av tips och är angelägen att komma i kontakt med vittnen eller andra som gjort iakttagelser.

Den okände mannen ska, enligt signalement, ha kort mörkt hår och en knubbig kroppsbyggnad. Mannen ska ha varit klädd i mörka kläder, eventuellt jeans och jeansjacka.

Vittnen ombeds att ta kontakt med polisen på plats eller ringa 114 14.

Uppdaterat 14.51

Källa: Polisen.se

Taggar

Dela


7 reaktioner på Äldre kvinna utsatt för grovt rån

När man döljer förövarens ursprung till exempel med kod 292 som polisen fick i direktiv cirka 2015 bara för att dölja ursprunget fick det motsatt effekt för då visste många att det var en invandrare som var gärningsmannen. Kanske något för en del att tänka på.

Ja, men frågan är då vem har gett signalementet? Den rånade? Någon annan? I så fall vem?
Inte säkert jag i en liknade situation skulle gett ett bättre signalement

Denna tjuven kommer troligen att fortsätta med detta om inte polisen kan sätta stopp för honom. Han måste ha vetat var hon bodde.

Personer som ger sig på äldre är inte värdiga att kallas människor, det är djur som borde tuktas med piskan.

Tänk först och tryck på tangenterna senare. Ditt språk och dina värderingar är inte ett dugg bättre standard än den som genomförde rånet. Däremot ska vi fundera på hur hemmaboende äldre ska agera för att inte släppa in okända personer i sitt hem. Har du förslag? Du hade ju så alerta förslag i din kommentar ovan !

För illa.
Men för stackars äldre människa kan inga sår läkas, av denna sort.
Men åldringen i fråga, märkte gärningsmannen var kortklippt med mörkt hår. Bra.
Hudfärg? Förbjudet att nämna som signalement.
Kanske den var blå?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *