Nyheter

Allhelgonahelg i stundande

Nyheter Det är bråda tider på kyrkogårdarna inför helgen då vi minns våra nära och kära som lämnat jordelivet

Sanna Carlström smyckar kyrkogården i Byarum

För personalen inom kyrkogårdsförvaltningen är det mycket att göra inför kanske den största helgen för personalen. Kyrkogårdarna besöks under helgen, med början på fredag, av många människor som vill besöka de anhörigas gravar för att minnas och tänka på de som betytt väldigt mycket för dem genom åren. Anhöriga som har lämnat jorden för många år sedan eller i närtid.

– Kyrkogårdarna måste vara i toppskick för alla besökare, säger Lars Andersson och fortsätter med att denna helgen är något av slut på kyrkogårdsåret. Vintern kommer och kyrkogården läggs i vila, förutom vid till exempel begravningar, inför vårens ankomst.

Det smyckas och pyntas för att vara välkomnande och att besökarna ska kunna känna både glädje och ljusa minnen även i en sorgens stund.

Det kommer att finnas personal på kyrkogårdarna i Bondstorp, Byarum och Svenarum under fredagseftermiddagen för att bjuda besökarna på kaffe. De finns också där för att svara på frågor om gravstenssäkerhet, gravvård eller andra funderingar som kan finnas.

– Det är en viktig helg och har alltmera blivit en högtid där syskon och andra släktingar får ett skäl att träffas och umgås, avslutar Lars Andersson.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *