Nyheter

Almanackan efterfrågas

Nyheter Som invånarna i Vaggeryds kommun märkt av har årets kommunala almanacka inte delats ut.

Många saknar årets almanacka

Ett 20-tal samtal om dagen når kommunväxeln vid Skillingehus när årets almanacka efterlyses av kommuninvånarna. En saknad almanacka där man kunde finna information om återvinningscentralen, grovsopsinsamling och övrig nödvändig kommunal information.

Tidigare var tekniska avdelningen på kommunen (läs renhållning) ansvariga för almanackan, men sedan förra året ingår renhållningen i det nya kommunalförbundet SÅM och vi har varit där och hört efter det stora samtalsämnet på byn – årets almanacka.

– Vi tar inte ansvar för en hel almanacka, det är respektive kommuns ansvar. Den bekostas av skattepengar och några sådana har inte vi. Det är inte heller vårt huvudsyfte att göra en almanacka, berättar Jonathan Rosenkvist på kommunalförbundet SÅM och berättar vidare att SÅM har ett samarbete med Värnamos kommun där en almanacka ges ut och förklarar att de då är en en del i almanacksproduktionen, men ej ansvariga.

För Vaggeryds kommuns invånare betyder detta att årets almanacka uteblir och vem vet – den kanske dyker upp år 2020?

Taggar

Dela


5 reaktioner på Almanackan efterfrågas

Jag har ringt flera samtal till Vaggeryds kommun. Och ingen kan förklara eller ens höra talas om årets almanacka, mer än ger skulden på SÅM.

Urdåligt av Vaggeryd kommun !

Åkekalle

Är det då därför som alla avgifter måste höjas, hur många samordnare kan det behövas för att sköta sophämtningen. Kalender borde väl kommunen kunna lösa.

Det är väl ett väl använt uttryck bland politiker.
”Nej,det är inte vårt ansvar längre”

Hitta någon ansvarig i den här kommunen är nog en omöjlig uppgift. Det har ju anställts ett antal ”samordnare” men det behövs tydligen någon till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *