Nyheter

American Hymns gästade Pingstkyrkan

Nyheter Namnet American Hymns anspelar på att bandets repertoar främst består av amerikanska läsarsånger, som i countrystil framförs med stämsång, rytm, musikalitet och en oerhörd spelglädje. I lördags gästade Vaggerydsanknytna American Hymns Pingstkyrkan i Vaggeryd

American Hymns  [1/6]

Henrik Mjörnell hälsar alla välkomna  [2/6]

Jonas Olsson  [3/6]

Magnus Käll  [4/6]

Mattias Hultman  [5/6]

Roger Randow  [6/6]

Sångerna sjungs på ursprungsspråket men känns igen av publiken eftersom de efter översättning blivit kända svenska läsarsånger. I programmet kan det också bli gospel, jazz, bluegrass, soul och en och annan Jonny Cash- eller Bob Dylan-låt.

Bandet har existerat i drygt fyra år och har besökt de flesta kyrkor och missionshus i vår kommun men också spelat för tusentals åhörare, till exempel på Svenska Alliansmissionens årskonferens i Gullbranna.

Besöket i Pingstkyrkan, Vaggeryd, i lördags var bandets första i den kyrkan. Det var i stort sett fullsatt när pastor Henrik Mjörnell hälsade välkommen och sedan lämnade över till bandet, som trollband publiken i en och en halv timme. Konserten var annonserad som ett musikcafé men fikat fick vänta till efteråt.

American Hymns har Vaggerydsanknytning. Där ingår nämligen Jonas Olsson, boende i Byarum, som ekvilibristiskt hanterar akustisk gitarr, elgitarr och mandolin och Roger Randow, Vaggeryd, som spelar dobro, en slags gitarr med resonanslåda av metall. Mattias Hultman, Jönköping, spelar ståbas och Magnus Käll, Nässjö spelar trummor. De flesta sånginslagen står Jonas Ohlsson och Mattias Hultman för.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *