Nyheter

Andakter med biskopen att vakna till

Andakter med biskopen att vakna till

Nyheter Ljus i mitt mörker är temat när biskop Fredrik Modéus håller nästa veckas morgonandakter i Sveriges Radio P1, med start måndag 1 februari.

I andakterna får lyssnarna ta del av biskopens tankar kring ljus och mörker. Hur olika det kan kännas att vakna till en ny dag, om soluppgångsglädje och soluppgångssorg. Om bibelordet som slog rot i biskopens hjärta när fadern dog natten till den 10 januari. Och om hur tulpanernas färgprakt ger en aning av annalkande vår, trots att vintern fortfarande har naturen i sitt grepp – med mera. Varje morgon får lyssnarna en ny infallsvinkel på temat. Varje andakt avslutas med en kort bön.

– Min älsklingstext i Bibeln, som finns i profeten Mikas bok, lyder: ”Jag sitter i mörker, men Herren är mitt ljus”. För mig sammanfattar dessa nio ord hela evangeliet. Det finns så mycket mörker och kyla i vår värld, men ljuset är starkare, säger biskop Fredrik Modéus.

Morgonandakterna sänds 1-5 februari kl 05:45 i Sveriges Radio P1 och är inte mer än tio minuter långa. Den som inte är så morgonpigg kan lyssna i efterhand på http://sverigesradio.se/sida/avsnitt?programid=1320

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *