Nyheter

Anders är ny chef för skogselmia

Nyheter Anders Strandh, Bondstorp, är sedan ett halvår ny platschef för skogselmia och Elmia Wood.

Telefonen ringer... Anders ordnar tömning av den glömda toaletten snabbt

”Allt är under kontroll” säger Anders Strandh med ett leende när vi träffar honom under fredagsförmiddagen inne i presscentrat vid skogelmia i Bratteborg. Många timmar och mycket planering bakom arrangemanget som han tog över för ett halvår sedan.

– Det här är bättre logistiskt än någonsin. Parkeringen har fungerat bättre och polisen är nöjda, börjar Anders berätta.

Anders har tidigare jobbat som skogsförvaltare på Jönköpings kommun. Han fick frågan i slutet av förra året om han ville ta över platschefsjobbet på skogselmia. Han var nöjd med det han hade, men en ansökan borde skickas in, tyckte han. Så gjordes och idag sitter han med strax över 300 utställare i Bratteborg.

– Rent logistiskt är det ett otroligt stort arbete. Allt måste klaffa, uppbyggnad, toaletter, el… Men det har fungerat mycket bra och vi har ändrat en del angående parkeringen för att få ett bättre flöde. Samt att vi gjort om lite på själva mässområdet. Jag vill att man ska kunna känna att man hinner med allt utan att stressa sig fram. Vi vet ju att 95% av Sveriges skogsägare har andra jobb också, så man kanske inte har möjlighet att vara här i tre dagar. Det har varit mycket jobb, men idag njuter jag till fullo, säger Anders. Telefonen ringer och det är någon av toaletterna som inte blivit tömda under natten. Anders delegerar snabbt ut arbetet och fortsätter berätta att det är ett tiotal i kärnan som håller ihop allt och för en månad sedan börjades det jobba fysiskt här ute på mässområdet.

– Vi har kontakt med alla utställare och deras önskemål kan handla om allt från tält till flis. Priset är inte så viktigt för utställarna, det är servicen som vi tillhandahåller som ska vara den bästa. Mitt team har jobbat med mässan sedan 1,5 år tillbaka och när jag tog över ansvaret för ett halvår sedan var redan mycket gjort. Men det har varit flaggplaner, slåtterplaner, toalettplaner, ja alla planer egentligen. Allt måste fungera när vi får så många besökare. Verksamheten här drabbar även grannarna här i Bratteborg. Jag har varit runt och pratat med alla och förberett boende och företagarna och det har varit mycket positivt och det är härliga människor här i området, berättar Anders.

17 hektar parkeringsplats, 80 tält, 59 toaletter och mängder med flis… Två veckor tar det att städa bort allt från området, därefter tar Anders någon semesterveckan innan nästa mässa ska planeras.

– Ångrar mig inte att jag tog det här jobbet. Nu ser vi fram emot maj 2021 då stora internationella mässan Elmia Wood intar mässområdet, avslutar Anders innan det ringer i telefonen igen…

Anders Strandh från Bondstorp är ny platschef för skogselmia

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *