Nyheter

Ändrad vindkraftspark kan tillstyrkas i dag

Nyheter Kommunstyrelsens arbetsutskott sammanträder i dag och ledande politiker ska under sammanträdet lämna en fingervisning till kommande kommunstyrelsesammanträde vad som gäller för den ändrade ansökan i Boarp.

Arkivbild

2019 beviljades Eolus vindpark ett tillstånd för vindkraftspark av miljöprövningsdelegationen vid Länsstyrelsen i Östergötland. Tillståndet då gällde uppförande av fyra vindkraftsverk i östra delen av kommunen. Detta tillstånd har vunnit laga kraft och kan inte överklagas eller upphävas. Kommunfullmäktige tillstyrkte ovan i mars 2017. 

I oktober i år lämnade vindkraftsbolaget in en ändringsansökan om förändrad vägsträckning jämfört med tidigare ansökan, större kranplatser samt ändrad placering av temporärt platskontor i området. 

I dag ska kommunstyrelsens arbetsutskott ta ett första ställningstagande i ändringsansökan och det ska vara grundat på vad som anges i en översiktsplan, vindbruksplan eller annat planeringsunderlag som rör markanvändningsfrågor. Kommunen har i ett tidigare yttrande tillstyrkt vindkraftsparken.

Under samma sammanträde kommer det även ta ställning till de fyra medborgarförslagen som önskar att kommunen ska använda sitt veto i frågan. 

Arbetsutskottet lämnar en fingervisning i dag innan ärendet går vidare till kommunstyrelsen.

Taggar

Dela


9 reaktioner på Ändrad vindkraftspark kan tillstyrkas i dag

Vet två markägare som kan tänka sig vindkraftverk på skogsmark som inte skulle störa en enda kotte (långt till bebyggelse)
De får avslag
Men där det stör ska det byggas

Sveriges Radio Östergötland har nu publicerat flera artiklar om personer som fått sina fastigheter nedskrivna på grund av planerade vindkraftverk. Mäklare vittnar om att fastigheter inte går att sälja i närheten av vindkraftverk. Det är nu våra politiker har chansen att visa att ingen invånare ska behöva hamna i en sådan ekonomisk situation. En situation man aldrig kan komma ur. Kan man inte sälja sin fastighet om man inte vill vara granne med en vindkraftspark så står man med lån. Vem bär ansvaret för det rånet av invandrare?
Nej tack till vindkraftverk nära boende. Alla invånare ska ha samma rättigheter.

Ett starkt ställningstagande gällande nekande till vindkraftsparken är det enda som kan motiveras med logiska argument.
Men är politiska medlemmar i kommunfullmäktige pålästa och sympatiska nog att inse detta? Det kommer att visa sig…

VAGGERYD KOMMUNS KOMMUNPOLITIKER
Idag är vi många som förutsätter att ni använder möjligheten att använda kommunalt VETO.
Jag anser att följer man inte Vindbruksplanen Vaggeryds kommun tagit fram utan respektlöst och nonchalant faktiskt medvetet förändrar vad man en gång ansökte om och fick beviljat så har även Eolus brutet kontraktet.
Vi måste vara rädda om den natur vi har, fortsätter Sverige med denna vindkraftutbyggnad hoppas jag att Vaggeryds kommun i framtiden istället kan vara stolta över våran orörda och mycket ovanliga natur.

Jag hoppas verkligen att kommunstyrelsens arbetsutskott och kommunstyrelsen tar sitt förnuft till fånga och avstyr allt vad vindkraftsparksbyggen i kommunen heter.

Det är nu ni politiker bestämmer om vi ska leva med oro, ångest, skövlade skogar och naturområden vi förlorar att gå ut med hundarna, rida på hästar eller bara njuta av vår tysta och vackra skog.

Öster om vårt hem är det avverkning av skogen, söderut har vi landsvägen, från sydväst till nordväst planeras det enorma vindkraftverk. Så snälla låt oss kunna ha lite natur åt något väderstreck åtminstone.

Andra kommuner har rivit upp laga kraft vunna beslut tidigare. Vaggeryds kommun kan också det, om viljan finns…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *