Nyheter

Anhöriga får besöka de äldre

Nyheter Socialnämnden lättar nu på restriktionerna att få träffa anhöriga vid äldreboende men särskild skyddsutrustning krävs.  

Pressbild

Vid Sörgården och Furugården blri det ska bli en lösning så att anhöriga ska kunna få träffa personer som bor där – genom tält.

– Vi förväntar oss en mindre anstormning av anhöriga som vill besöka, noterar socialchefen Lotta Damberg.

Nu har besked kommit från Folkhälsomyndigheten att säkra besök utomhus kan ske mellan brukare och närstående. Utifrån detta har socialförvaltningen skapat mötesplatser på Furugården och Sörgården genom en speciellt framtagen lösning som förhindrar droppsmittrisk vid möten mellan boenden och närstående.

– Konstruktionen är tillverkad i trä samt plexiglas och placerad i en trädgårdspaviljong. Totalt finns två paviljonger på Furugården och två paviljonger på Sörgården. Vi har förståelse för att det finns många som längtar efter att träffas och vi förväntar oss många som vill träffas samtidigt.

För att underlätta och säkerställa mindre folksamlingar måste man boka tid för träff i paviljongen. Bokning görs genom att ringa till den enheten/avdelningen på Furugården eller Sörgården som din närstående bor på. Detta innebär också att det finns ett begränsat antal mötestider per dag.

I samband med träffen gäller Folkhälsomyndighetens rekommendationer

Taggar

Dela


2 reaktioner på Anhöriga får besöka de äldre

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *