Nyheter

Anna vill bli vigselförrättare

Nyheter Anna Munkstierna från Hok har skickat in en intresseanmälan till kommunen om att få bli borgerlig vigselförrättare i Vaggeryds kommun.

Anna Munkstierna kanske snart även kan titulera sig som borgerlig vigselförrättare.

Det var efter att en god vän föreslog att Anna Munkstierna från Hok skulle kunna bli vigselförrättare som hon verkligen tog sig en funderare. Anna älskar dessutom bröllop och kärleken och har även varit på flera mycket trevliga och roliga bröllop.

Så för cirka ett halvår sedan skickade hon in en intresseanmälan till kommunen. Den hamnade sedan tyvärr lite ”mellan stolarna” så den har fått återremitterats till kommunstyrelsens arbetsutskott. Det är sedan kommunen som föreslår en vigselförrättare till länsstyrelsen.

Det finns i dag bara två borgerliga vigselförrättare i hela kommunen och Anna tycker att det borde finnas några fler att välja på. Hon tycker att det är mer frihet med en borgerlig vigsel. Paren kan styra upp mer och skräddarsy sitt bröllop.
Anna är dessutom full med ideér och nytänk och tycker att den borgerliga vigseln borde föryngras. Så kanske kan de giftassugna så småningom ansöka om att Anna Munkstierna viger dem i ett kanske lite annorlunda bröllop.

  • Borgerlig vigsel – så här går det till:
    – En hindersprövning skall fyllas i av båda som sedan skickas till skattemyndigheten. Sedan får ni tillbaka hindersprövningen, plus intyg vigsel. Dessa två blanketter ska ni ta med när ni träffar vigselförrättaren.
    – Sedan är det bara att ringa och boka tid. De flesta kommunala vigselförrättare vill träffa paret innan bröllopet för att bestämma plats och utförande.
    – Det skall även vara med två vittnen vid vigseln.
    – Det skall finnas ett kommunalt vigselrum, men det går också att anordna vigseln på till exempelt ett slott eller herrgård, luftballong, hembygdsgård eller någon annan plats som ni kommer överens om med vigselförrättaren.
Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *