Nyheter

Arbetet med att modernisera Hooks herrgård fortgår

Nyheter För några månaders sen togs första spadtaget för att bygga ut och fräscha upp kök, matsal och personalutrymmen på Hooks herrgård och nu tas arbetet upp igen efter semesterperioden

Här diskuteras nysatsningen  [1/5]

Täckt för nederbörd som inte kom  [2/5]

Bakom väggen händer det grejer  [3/5]

Längst bak blir det teknikrum  [4/5]

Man anar innerväggarna  [5/5]

Stommen till den första delen med tillbyggnad av personallokaler och förrådsutrymmen är i stort sett klar. Nu inleds arbetet med att få upp inneväggar och annat som måste till för bland annat och el och vatten.

– Bygget går enligt planerna säger Hasse Edberg som är VD på Hooks herrgård och är övertygad om att den delen är klar i god tid innan man börjar med kök och matsal den 1 oktober. Han säger att allt har fungerat väldigt väl avseende logistiken som gjort att det inte har blivit några stillestånd, förutom den planerade semesterperioden, och hyser gott hopp om att allt ska fortsätta att löpa på som planerat.

– Vi är glada över att kunna erbjuda personalen nya fräscha utrymmen för omklädning och mera lättarbetade förrådsutrymmen, fortsätter han och konstaterar att satsningen görs såväl för gästerna som för personalen. Bra förutsättningar för personalen är ett måste om de ska kunna rekrytera nya medarbetare och för att få behålla sin personal.

Under september månad kommer det nya mobila köket att sättas upp i anslutning till huvudbyggnaden. Det mobila köket är på drygt 300 kvadratmeter och ska ersätta nuvarande kök, med alla möjligheter som krävs. Maten lagas i det mobila köket och levereras in till matsalen via en överbyggd gång som står emot regn och kyla. Under perioden från första oktober till nyöppningen den 1 maj nästa år avnjuts maten i den gamla matsalen på entreplanet. Nuvarande kök och matsal blåses ut och ersätts med en toppmodern anläggning.

– Vi är medvetna om att vi tappar en del kapacitet under några månader säger Hasse men menar att det är värt det för att kunna erbjuda en anläggning i toppklass anpassad för 2020-talet och ett antal år framöver. Det nuvarande köket är från 1976 så de kände att det var dags för en investering i nya lokaler.

Just att det blir något lägre kapacitet och att det pågår byggarbete är något som de har diskuterat för att informera kunder i förväg så att de inte blir överraskade när de kommer till Hooks herrgård. Gäster och personal får förhålla sig till bygget och bygget får förhålla sig till gäster och personal.

– Det är en väldigt viktigt balansgång, enligt Hasse som avslutar med att den populära julvistelsen kommer att kunna t emot 90 gäster jämfört med 160 annars och han avslutar med att säga att de är bättre med 90 nöjda gäster än 160 missnöjda. Det kostar pengar att avstå 70 gäster, men det är dyrare med missnöjda gäster blir hans avslutningsord.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *