Nyheter

Arbetsgivarna lockade till mässa

Nyheter Idag arrangerades jobbmässan på Fenix i Vaggeryd och det fanns mycket att välja på. Polis, industri, bemanning, vård, omsorg, teknik, utveckling, möbler, lager, spa.

  [1/26]

Tipspromenad  [2/26]

Alltid lika glad Maria som jobbar på Sörgården i Skillingaryd och fångar elevernas uppmärksamhet  [3/26]

  [4/26]

  [5/26]

Vaggeryds Energi  [6/26]

Kenneth och Lars diskuterar teknik och utveckling med Lukas  [7/26]

Vaggeryds Energi  [8/26]

Nöjd Fenixrektor Martin Alkemark  [9/26]

Isakssons metallindustri i Hok planerar för framtiden  [10/26]

Herrgården sökte bland annat...  [11/26]

  [12/26]

  [13/26]

Pontus och Sanna jobbar som sjuksköterskor  [14/26]

Ny kontakt knöts till WOG  [15/26]

Sjukgymnasten Johanna och arbetsterapeuten Marie hade mycket hjälpmedel med sig  [16/26]

CV lämnades  [17/26]

Herrgårdsduon hade många att diskutera jobb med  [18/26]

Swedese  [19/26]

Power  [20/26]

Onepartnergroup  [21/26]

Erik och Kalle sökte tekniskt intresserade elever och önskar snart få anställa den första tjejen som montör  [22/26]

Björn Dahlbäck pratade om polisyrket  [23/26]

  [24/26]

  [25/26]

Patrik Sjölin och Marita Nyman, Ekets Uppåkra, var på jobbmässan  [26/26]

När klockan var slagen för eleverna på Fenix att besöka mässans var det nästintill omöjligt att ta sig fram. Alla ville få en skymt av de 25-tal utställarna, fråga efter sommarjobb, utvecklingsmöjligheter eller bara kika in vad företagen hade på sitt bord…

Pontus och Sanna jobbar som sjuksköterskor inom hemsjukvården och äldreboende i kommunen.

– Det här är ett brett yrke med stor arbetsmarknad. Det finns en stor efterfrågan inom vårt yrke bland eleverna märker vi, säger Sanna.

Kollegan Pontus menar på att det bästa med arbetet är att träffa alla människor. Bredvid sjuksköterskorna står sjukgymnast Johanna och arbetsterapeuten Marie som också jobbar inom kommunen.

– Vi informerar om vårt jobb och vi har med oss en del saker man kan få prova, säger Marie. Strax därefter kommer en elev på Fenix, hälsar i hand och undrar om det finns några sommarjobb att söka.

Vid Hooks Herrgårds monter får man träffa arbetsledningen som söker efter bland annat lokalvårdare, spapersonal och inom servering. I Hok finns Isakssons metallindustri stationerade och på mässan var de förstås.

– Kanske inte får något napp idag, men framöver? Jag tycker att industrijobbet är väldigt fritt, man jobbar i lag men ej i någon inrutad form, vi har många maskiner och det är ett väldigt omväxlande arbete, säger Isakssons.

Teknik och hydraulik. Det lockade killarna som läser tekniska programmet.

– Här gör vi grejer till häftiga maskiner och vi är ett familjärt företag. Vi kanske inte får någon ny arbetskamrat idag, men om två år, säger Kenneth Gustavsson och Lars Persson. Fenixeleven Lukas Andersson går på tekniska programmet och ser intresserad av vad PMC Cylinders i Vaggeryd har att erbjuda.

– Jag är intresserad av teknik och utveckling menar Lukas och Kenneth och Lars förklarar vad företaget tillverkar.

Vid Uppåkramontern står Maria Nyman och Patrik Sjölin redo att besvara elevernas frågor.

– Många frågar efter sommarjobb och man måste vara 18 år för att få jobba hos oss. Mycket bra initiativ att arrangera mässan, det vill vi vara med på fler gånger, kommenterar Marita.

Polisens utbildnings- och rekryteringsansvarige Björn Dahlbäck fanns i en av montrarna och fick många frågor av ungdomarna.

– Vi är här och pratar om polisutbildningen och en massa annat förstås. Vi ska bli 6 000 fler poliser och vi har flera utbildningsorter. Man studerar två år på skolan och därefter sex månaders praktik. Är man antagen på polishögskolan garanteras man en tjänst framöver, berättar Björn som även poängterar att polisyrket är det bästa då det alltid händer nya saker och utmaningar med att jobba med människor.

– Satsar man tio minuter ytterligare på personen så slipper jag lyfta in denne i polisbilen, avslutar Björn.

Team Bemanning, som har ett 80-tal anställda, letar efter nya medarbetare inom svets, truckkörning och övriga industrijobb. Kalle Hermansson och Erik Karlsson från FS Service i Skillingaryd påtalade att det är viktigt att synas och att företaget är på jobbmässan för långsiktighetens skull.

– Vi vill träffa elever som har intresse för teknik och god social kompetens då de är vårt ansikte mot våra kunder. Vi hoppas att få anställa den första kvinnliga montören/teknikern här inom kort, hälsar Kalle.

Linda Christoffersson, medarrangör, kände att ”jobbmässan blev riktigt bra och att det här ska bli fler gånger”. Efter ”elevernas timma” på jobbmässan öppnades dörrarna för allmänheten under eftermiddagen.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *