Nyheter

Arbetslösheten sjunker

Nyheter I samtliga kommuner i länet noteras en minskad arbetslöshet. I Vaggeryds kommun har den minskat med 1,2 procentenheter under juli månad.

I juli månad var det 388 av 7 321 invånare i åldern 16 till 64 år som i kommunen var inskrivna som arbetssökande vilket är 82 färre juli 2020. 

En nedgång noteras i samtliga kommuner i länet, störst är minskningen i Gislaved där arbetslösheten sjunkit med 2,5 procentenheter. 

Vaggeryds kommun har redan tidigare lägre arbetslöshet än snittet i länet och nu växer klyftan, som nu är 5,3 procent i kommun jämfört med 6,3 procent i hela länet. Habo har den lägsta arbetslösheten i länet på 3,3 procent medan Nässjö har den högsta och mäter 9,1 procentenheter. För att Vaggeryd ska komma ner i samma arbetslöshetsnivå som Habo skulle 146 personer behöva sysselsättas. 

Vid den senaste månadsstatistiken från Arbetsförmedlingen visas även en nedgång i arbetslösheten bland utlandsfödda i Vaggeryd kommun med 1,8 procentenheter. Arbetslösheten bland invånare födda i ett annat land låg i juli på 13,9 procentenheter. 

Arkivbild

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *