Nyheter

Arbetslösheten sjunker

Nyheter Vid frukostmöte med Näringslivsrådet berättade företagsrådgivare Katrin Svensson från Arbetsförmedlingen om läget i kommunen och att arbetslösheten har sjunkit motsvarande samma tid förra året.

Katrin Svensson, företagsrådgivare på Arbetsförmedlingen

– Vaggeryds kommun hade 4,5% arbetslöshet i januari månad och det är en minskning med 1% sedan januari förra året, säger Katrin Svensson.

– Vi sticker ut tillsammans med Habo och Mullsjö. Det är 40% av företagen som upplever det är svårt att rekrytera och hela 75% i den offentliga sektorn. Var tionde säger att man får avstå en order då man inte har plats i produktion och/eller tillräckligt med personal. . Som ett led i detta gör vi en industrisatsning. Vi har haft en utbildning i höstas och nu kommer vi att köra omgång två. Det är nio företag som är intresserade av utbildningen som vi satsar på, säger Katrin.

Katrin berättar vidare att jobbchansen startar i vår och under frukostmötet annonserade hon om att företagen kan komma till Fenix och presentera sig själva och sitt företag under några minuter samt att man är tillgänglig för frågor.

Imorgon startar en ny rekryteringsträff på Mastec…

Arbetskraftsbrist

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *