Nyheter

Arbetsplats blev mer än dubbelt så dyrt

Nyheter Ändringar på vägen gjorde att kommunens kontor blev mer än dubbelt så dyrt vid flytt av verksamhet

Arkivfoto från ett annat "kontor" under fullmäktigesammanträde

Försörjningshandläggarna flyttade från Skillingehus till Arbetsmarknadsenhetens lokaler i Vaggeryd där nya arbetsplatser skulle färdigställas. Dock uppfyllde inte fastigheten kraven när det gäller en arbetsplats som nu har fått rättats till. Bland annat var det ventilation, nödutgång, handikappanpassning där hiss installerades och larm likaså. Fönsterbyte har gjorts på fastigheten och en brandskada i taket upptäcktes under projektet vilket medförde extra kostnader på 1,6 miljoner. Totalt har de nya arbetsplatserna kostat 7,5 miljoner kronor. Budgeten från början låg på 3,3 miljoner kronor och slutnotan blev således 4,3 miljoner dyrare.

– Vi återremitterade till fastighetsenheten och bad om en fördjupning hur besluten tagits. Det har kommit nya önskemål under tidens gång samt att man hittat en brandskadad del i fastigheten som var tvunget att åtgärdas, säger Jerry Karlsson (L) ordförande i tekniska nämnden.

Vid juni månads nämndmöte kommer ledamöterna att få en redovisning hur besluten har gått till med en tidslinje över händelseförloppen.

Taggar

Dela


11 reaktioner på Arbetsplats blev mer än dubbelt så dyrt

Håller med, budgetera verkar man ha noll uppfattning kring, precis som det är första gången man gör i ordning något och sedan står med mössan i handen…
Men när kommunen ska flytta någonstans då minsann finns det både pengar och det går undan med att göra i ordning fastigheter.
För 7,5 miljoner hade man garanterat kunnat bygga nytt.
Har det inte jobbar några på den enheten innan? Men kanske inte var lika viktigt då när man själv inte jobbar där…

Suck…! Det fortsätter att rulla på med budgetar som inte håller. Varför är det ingen som hålls ansvarig? Vore kanske inte så dumt att införa tjänstemannaansvaret igen…

7,5 mille det kunde man väl fått något nybyggt väl anpassat för. Men det ”fattas” säker en del väl underbyggda beslut i det gänget.

Hur kan iordningställande av några arbetsplatser i en befintlig byggnad kosta 7,5 miljoner??
Vem/vilka har tagit dessa beslut?
Borde funnits billigare lösningar.
Hoppas det görs en fullständig kartläggning, vem/vilka som har haft befogenheter att ta dylika ekonomiska beslut i vår kommun.
Kanske på tiden att kommundirektören ser över befogenheter och följer upp beslutsrutinerna

Fastigheten var en tillfällig lösning och bedömdes vid inköpet som ett saneringsobjek!! Många år har passerat sedan dess och många miljoner har, kanske med all rätt, investerats i byggnaden, som fortfarande gömmer överraskningar!? För många som skall vara med och önska brukar sällan bli billigt!!

Det är också kommunen i ett nötskal att aldrig ha en budget som häller. Listan börjar bli lång med misslyckade budgetar.

Går man inte genom fastigheten innan man flyttar in ett kontor? Kliar mig lite i huvudet när jag läser att man”upptäckt” detta i efterhand.

Varför har kommunen så ofta svårt att håll budget när det investeras? Kanske dags att se över saken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *