Nyheter

Arenan har utsatts för sabotage

Nyheter Skillingaryds arena har varit utsatt för sabotage och vandalisering under en längre tid. Nu ska bevakning göra det lugnare.

Skillingaryds Arena

Under sportlovsveckan fick några av aktiviteterna flyttas till Vaggeryd då Skillingaryds Arena hade varit utsatt för vandalisering. Vi har pratat med Kent-Åke Svensson som är ansvarig för sim- och sporthallarna i kommunen.

– Ungdomarna hänger i entrén och har varit i de öppna utrymmen som inte är låsta. Dörrarna är trasiga, de har rökt inomhus, aluminiumskivorna i taket är sönder, de har eldat vid en dörr, slagit sönder tvålkopparna och handfatens vattenlås är trasiga på toaletten samt att alla brandsläckare har stulits. Allmänt stökigt. Det här kräver enorma resurser och pengar och man blir uppgiven och irriterad, säger Kent-Åke.

– Det har lugnat sig nu men det är väldigt tråkigt att ungdomarna inte har någonstans att ”hänga” utan att ta sönder saker och ting. Vi har fina anläggningar som vi vill ha öppna för allmänheten. Vi ska utöka bevakningen så att sabotagen inte är möjliga, avslutar Kent-Åke.

Hur bevakningen ska se ut är inte klart i nuläget, men sim- och sporthallschefen menar att något måste göras för att den ordinarie verksamheten ska fortsätta kunna bedrivas.

Taggar

Dela


29 reaktioner på Arenan har utsatts för sabotage

HATARNA.
Fattar inte hur du tänker??? Tycker du att det behövs kriminella? Tror inte nån håller med dig.
Jag har aldrig sett något. Är inte ute på kvällar. Har inga barn jag behöver hålla reda på. Mina barn är vuxna.
Vad menar du att Gud skulle skapa alla som oss?
Dom flesta är tack o lov som oss. Arbetar och sköter sig.
Och du,det är inte jag som ska prata med dom. Det är fortfarande deras föräldrar. Klarar inte dom det eller inte bryr sig så får samhälle ta tag i det. Ingen ska behöva vara rädd för gå ut på kvällar.

Jag säger att världen skulle inte funka om alla människor är lika. Det behövs folk som kriminella eller vad ni kallar dem här ungarna. Tror ni Gud skapade värden för att alla människor ska vara som er om de förstör så mycket Anna då tycker jag nästa gång du ser dem säg det till dem. 🙂

Anna du har tur du att du har det så jäkla bra .Du verkar ju leva i en skydda värld.fortsätt med det är sluta å å gnäll. Det är 2018 å inte 1970 flytta till en förort å se om dom gnäller som du gör.Nu orkar jag inte med det här tramset mer,Lycka till å hoppas du löser problemet.

Nu är det som så att det har förts viss dialog med föräldrarna till dessa barn som håller på med dumheterna. Föräldrarna vet dock inte hur dom skall tackla detta. Hört av dom som bryr sig. Själv har jag fått mig till svars när jag konfronterat att dom tycker det är häftigt att hålla på så här. Jag är inte förälder till dessa utan till en 4 åring som försöker sova på kvällarna medans jag är ute och försöker skapa ro. Ska det behöva vara så här ?

Det är inget fel på Skillingarydsbo. Det är fel på den klicken som inte sköter sig.
En gång för alla. Det är fortfarande föräldrar som har det största ansvaret. Det är dom som ge kärlek till barnen,det är dom ska ska lära vad som är rätt o fel. Det är dom som ska ifrågasätta vad dom håller på med och var dom håller hus.
Jag är så glad och tacksam att mina barn och barnbarn har växt upp till fina människor och har fina värderingar. Människor som arbetar och tar ansvar.

Det är lätt att säga att man skall prata med dom så lyssnar dom. Har du Deden varit där och försökt??? Vi bor precis vid arenan och vi är många som har försökt prata med dom…..MEN….dom lyssnar inte!!! Dom hotar och kastar saker och är allmänt lynniga. Om du nu har koll på alla så är det ju konstigt att dom fortfarande håller på. Jag är inte rädd för dom men när dom inte lyssnar alls även om man pratar lugnt med dom utan bara spottar på en då tröttnar man till slut.

Medborgare.
Föräldrarvandring skulle inte funka. Dom föräldrar som skulle vandra är nog dom som bryr sig var deras barn är och gör. Men dom som inte bryr sig om det,struntar i allt.

Till Funderar.
Ja jag är missnöjd med det. Tänk att det läggs ner så mycket pengar på dessa skitungar som förstör så mycket. Dessa pengar kunde läggas på skola,sjukvård och äldrevård. Så långt tänker tydligen inte du. Du tycker att det är tufft det dom håller på med. Jag vet inte vad föräldrarna gör,det har jag ingen aning om. Men dom är inte närvarande och håller inte reda på sina barn. Med ditt tänkande hoppas jag verkligen att inte du är föräldrar.

Jadu Ellen du är väl ett troll som sitter och skriver eller inte? jag har inte skrivit att det som pågår är ok tycker med att det är för illa. Men Skillingarysbor i allmänhet är så inskränkta, Gör något i stället. Ring dom som bestämmer i kommunen och hör vad dom ska göra åt saken.För här får ni nog Inga svar

Funderar.. Jag tycker du ska ta och fråga Räddningstjänsten eller varför inte Polisen vad dom tycker om det här. Men du kanske anser att dom också gnäller när de tvingas rycka ut och släcka bränder eller jaga dom här kriminella gängen? Anna, du har helt rätt, föräldraansvaret har brustit för annars hade vi inte haft så stora och återkommande problem. Men det är ingen idé att diskutera med nättroll. Tack för ordet!

Varför kommer det inte i gång med föräldrarvandring?? Jag tror inte att det hjälper att sitta och fundera över vart dessa barns föräldrar är/gör!

Funderar!
Vem är det som gnäller?
Menar du oss vanliga människor som arbetar,betalar skatt,tar ansvar och sköter oss,eller menar du barnen och deras föräldrar som inte bryr sig om någonting annat än förstöra och missköta sig?

Deden, ingen är rädd. Samhället är inte rädd för dessa men vi är förbannade och har fått nog! Våra skattepengar och värdefulla samhällsresurser ska gå till annat som är viktigare, inte till att städa upp och jaga efter dessa ligister var och varannan dag.
När du blir vuxen och mogen så kommer du förstå det här lite bättre!

Och var finns deras föräldrar? Är det inte dom som ska fostra sina barn,är det inte dom som ska lära dom vad som är rätt och fel? Är det inte föräldrars skyldighet hålla reda på dom,vad dom gör,var dom är.
Ge dom kärlek,umgås med dom. Det är ju det man vill att ens barn ska växa upp till ärliga,snälla omtänksamma och skötsamma.

Det ni som vuxna behöver göra är att hålla koll på de ”yngre” finns 2-3 olika så kallade ”ungdomar” som hänger ute på kvällarna det är de yngsta som gör väsen från sig pga att de vill se tuffa ut för den äldre generationen. Varav de äldre försöker lära de yngre att vara normala. Där kommer ni också in. De yngre killarna verkar tuffa och coola men skulle ni se något tveka inte på att göra något åt det direkt. Lovar att de kryper ihop.

Exakt som Mats Oskarsson skriver tänkte jag när jag läste Dedens inlägg, Vad gör du för att stoppa barnen och få ett slut på förstörelsen som jag förstår har pågått en tid.

Deden, om du nu känner alla barnen varför gör du inget? Du måste ju ha en unik insyn om så är fallet, det innebär att det är din plikt att se till att dessa ungdomar får ta konsekvensen av sitt handlande. Annars lär de sig aldrig hur man beter sig i vårt samhälle. Att håna dem som faktiskt reagerar, är väldigt lågt.

Haha tycker ni är så komiska. Ni sitter bara och gnäller över alla ungdomar hela tiden. Typiskt skillingarydsbor att inte våga ta tag i problemen. Ser ni ett problem då är det bättre att ni gör något åt det direkt. Istället för att skriva på detta forum och klaga. Med 100 procent säkerhet om någon av er hade konfronterat ungdomarna utan att hota med polis. Så hade de respekterat er. Felet ligger hos er fega människor som är rädda för barnen. Och tro mig jag har koll på alla små barn runt om i Skillingaryd och Vaggeryd

Deden ,du som har koll på alla dessa små barn i kommunen. Du kan prata dem tillrätta. Kanske inte bara barnen ännu mer föräldrar som inte kan uppfostra sina barn.

Jag har konfronterat ungdomarna vid flera tillfällen och blivit kallad ”gubbjävel” vid ett. Trots dessa konfrontationer där jag förklarat för dom att både jag och andra i närområdet runt UG har små barn som far illa av deras beteenden , ändå fortsätter dom. Nu har det dock varit lugnt i ett par veckor men man ser spåren efter dom på Konditoriets tomt . Nedskräpning på privat mark utan dess like.

Anna
Jag frågar mig varje gång jag läser en kommentar där det står att ungdomar har ingenstans att hänga.
Visst har vi mycket i vår fina Skillingaryd. Det finns något för alla,unga och gamla. Vad hade vi,när vi växte upp o hänga på? Det fanns inte i vår värld ge sig ut o förstöra
massa saker. Var finns föräldrar till dessa barn och ungdomar? Vill dom inte veta vad dom hittar på och var dom är ? Är det inte föräldrarnas skyldighet och uppfostra dom till att bli bra människor? Hur kommer dessa ungdomar att fostra deras barn när dom själva blir föräldrar. Dessa ungdomar måste lära sig att förstå att alla människor har skyldigheter och inte bara rättigheter i ett samhälle. Man blir ju mörkrädd att så mycket händer i Skillingaryd,där det har varit lugnt o skönt innan. Vet dessa individer inte vad dom ska hänga och bara hitta på massa skit,så kan dom banne mig hänga hemma hos föräldrarna.

Hel rätt Ellen
Då vill bara jag tillägga att dom politiker som har tagit hit dom kan nog på sin fritid vakta Arenan.
Det finns ett gammalt talesätt ” det man sår får man skörda ” men det finns en ljuspunkt i mörkret
Det är val i år.
Önskar en trevlig kväll.

Håller till viss del med Ellen, att hänga någonstans skall inte vara lika med att förstöra. Det tråkiga är få gör felaktigheter och alla andra får lida för detta. Sätt upp kamerabevakning nog så gott alternativ. Det finns säkert flera som inte tycker det är bra, men alternativt patrullerande vakter lär bli väldigt dyrt.

Det handlar knappast om att de inte har nånstans att hänga. Det handlar om gäng som tror att man får göra som man vill i samhället. Vi minns väl när det var stenkastning och flera tjejer blev jagade och kränkta i höstas? Barn som jagas bort från skolor med hot om våld. Polisen åker med blåljus mellan skola och centrum alla timmar på dygnet. Det här är inga vanliga uttråkade och lite busiga skolungdomar. När ska socialen polisen och andra ansvariga inse allvaret med att Skillingaryd har drabbats av gängkriminalitet? De må va i tonåren men sanna mina ord – om bara ett par år begår de tyngre och mer allvarliga brott om ingen plockar upp problemet NU! Vill vi verkligen ha ännu mer droger, villainbrott och grova våldsbrott i kommunen?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *