Nyheter

Årets nötköttsföretagare finns i Hagshult

Nyheter Imorgon delas priset för Årets Nötköttsföretagare ut.

Arkivfoto från Hagshult

Carl-Johan Bertilsson och Ulrica Björnhag, från Hagshult utanför Skillingaryd, som tillsammans driver Kopensionatet Hagshultskossorna får imorgon ta emot priset som ”Årets Nötköttsföretagare” i Jönköpings län. 

Genom att ta tillvara den pensionerade mjölkkon, främja god djuromsorg och öppna landskap med biologisk mångfald kan den medvetne restauranggästen uppleva äkta svensk matglädje, som dessutom är klimatsmart och klimatcertifierad.

– Våra pensionerade mjölkkor är en viktig del av verksamheten därför att det också står för en vision om ett mer hållbart samhälle. Allt vi gör och all utveckling bottnar i och utgår från det, säger Ulrica Björnhag.

Temat för årets pris är innovation, vilket är något juryn också tittat särskilt på. Carl-Johan och Ulrica har investerat i ny teknik för resurs- och klimatsmarta lösningar i företagandet, exempelvis automatiska sorteringsgrindar och utfodring, hullskanner, radiostyrd strömaskin och LED-belysning som regleras med sensorer och timer. Hela gården drivs med ett aktivt arbete för att minska energiåtgången, idag drivs gården med 25 A huvudsäkring.

På ett strategiskt och kontinuerligt sätt tas resurser tillvara genom att den pensionerade mjölkkon flyttar till Kopensionatet, blir naturvårdare, äter enbart gräs, bygger muskler och fett som blir ett nyttigt och smakrikt kött för restaurang och butik.

Pressmeddelande från Sveriges Nötköttsproducenter.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *