Nyheter

Återigen avslaget bygglov

Återigen avslaget bygglov

Nyheter För tredje gången lämnar sökande in bygglov på sitt önskade hus i Bondstorp

Arkivfoto; Bygglovet får avslag, avslag, avslag

– Det här är ett gammalt ärende, vi har tidigare avslagit ansökan två gånger. De skickar in ett nytt igen och det får bara vara enplanshus, men ritningarna visar två plan. Det är en sutterängvilla, men vi bedömer att det är ett våningsplan det undre planet och då för det med sig att inreda både kök och toalett, säger Peter Sjöberg (M) ordförande i miljö- och byggnämnden som var enig med de andra ledamöterna och avslog ärendet för tredje gången.

I januari 2018 inkom första ansökan för nybyggnationen i Bondstorp. Skälet till dåvarande avslag var att byggnaden var uppförd i två plan och det strider mot detaljplanen som endast medger en vång samt att kraven på tillgänglighet inte uppfylldes. Senare under hösten, i september, inkom ny ansökan med samma ritningar. Avslag fick sökande en månad senare med motiveringen som tidigare delgetts. I maj i år inkom sökande, för tredje gången, med ny ansökan. Samma ritning som tidigare och för tredje gången gillt blev det samma svar från miljö- och byggnämnden.

Taggar

Dela


1 reaktion på Återigen avslaget bygglov

Min fråga är då, hur många gånger kan man skicka in samma ritning till en ansökan? Förstår man inte att ett nej är ett nej?
Varför inte skicka vidare för omprövning i högre instans.
Det här kostar väl bara skattepengar för Vaggeryds kommun?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *