Nyheter

”Återinför Klevshult som postort”

”Återinför Klevshult som postort”

Nyheter I en skrivelse till kommunen föreslår fyra personer hemmahörande i Klevshult att kommunen ska  ansöka om att Klevshult återinförs som postort.

Man har helt enkelt tröttnat på allt strul.
Anledningen är att brev och försändelser till Klevshult ofta hamnar på villovägar. En förklaring är att samma gatunamn i Skillingaryd och Klevshult endast skiljs mellan en siffra i postnumret. Som exempel anges 568 92 och 568 32 gällande Barrstigen i Skillingaryd och Barrstigen i Klevshult. Mogatan är ett annat exempel på gatunamn i bägge orterna.
Förslagsställarna pekar på att samma problematik riskerar att orsaka allvarligare konsekvenser om missförstånd sker i samband med larm till polis, räddningstjänst eller ambulans.

De berättar om kravbrev för obetalda räkningar där originalet gått till fel adress. Det har också hänt att sotare har utfört sina uppdrag på fel platser. Även brev från skattemyndigheterna har gått till fel adressat av samma anledning.
” I olika vägvisningssajter och GPS:er blir det fru Fortuna som avgöra om man åker till Skillingaryd eller Klevshults Barrstig… En del kan man väl skratta åt men det blir allvarligt om man i stressade ögonblick vill ha ambulans/brandkår/polis och missar numret eller det missuppfattas… Vi är helt enkelt trötta på allt strul.”

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *