Nyheter

Återrapport om heltidstjänster

Nyheter Kommundirektören Annika Hedvall redogjorde för rätten att få jobba heltid inom kommunal verksamhet.

Arkivfoto från förskola i kommunen. Arbetet med att se över möjligheten att jobba heltid inom kommunal verksamhet är nu påbörjad

Rapporteringen om heltidstjänster inom kommunal verksamhet godkändes vid senaste kommunfullmäktige.

– Möjlighet att få jobba heltid samt även möjlighet att få jobba mindre tid om man vill. Med att ge förutsättningar för att kunna jobba mer tid. Det har även blivit ett skifte där vi behöver ta ett samlat projekt inom SKL, där samtliga kommuner jobbar. Att vi också fokusera på att ha arbetsplatser där vi har en god arbetsmiljö. Sedan 1 september pågår detta intensiva arbete med genomgången. Vi har som målsättning att genomföra detta och vi har en styrgrupp och en projektgrupp och en handlingsplan som mer konkret beskriver hur vi ska gå tillväga. Ett prioriterat arbete hos oss på förvaltningen, säger Annika Hedvall, kommundirektör.

– Jag får tacka för att man nu har utrett den här frågan efter 3,5 år. Det har tagit väldigt lång tid, men nu känns det väldigt bra och nu är själva utredningsuppdraget hanterat och det känns riktigt bra. Det finns också svar i handlingarna men den enda frågan är inte vad kostnaden blir för varje förvaltning. Jag skulle också vilja säga att vad vi skriver i utredningsuppdraget ska vi ha en bra välfärd är rätten till heltid viktigt, en ekonomisk trygghet inte bara nu utan även när man går i pension. Vi ska ha lika rättigheter oavsett kön eller etnisk bakgrund, säger Kenth Williamsson (S).

Taggar

Dela


1 reaktion på Återrapport om heltidstjänster

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *