Nyheter

Återremiss för ekonomiska riktlinjer

Nyheter Kommunfullmäktiges ledamöter återremitterade ärendet om god ekonomisk hushållning och riktlinjer för ekonomisk styrning. ”Katastrof” var en av ledamöternas kommentarer.

Ulf Abrahamsson (C) var en av de som reserverade sig mot beslutet

Den strategiska planen och budgeten för 2018 till 2020 att ge kommunstyrelsen i uppdrag att ta fram regler för ekonomisk styrning blev återremitterad efter votering i fullmäktige.

Klockan slog sent och när det var dags för votering var enbart 38 ledamöter kvar på fullmäktige. Ulf Abrahamsson (C) ruskar på huvudet och tycker att kommunstyrelsens förslag ska vara huvudförslaget och inte återremissen, men får inget gehör av ordförande Christer Holmgren (M). För återremiss röstade 25 ledamöter för och för kommunstyrelsens förslag röstade 11 ledamöter. Lennart Karlsson (Empartiet) och Elizabeth Orellana (V) avstod från röstning.

När voteringen var klar så reserverade sig hela (C)- och (SD)-gruppen mot beslutet. Vad som händer nu återstår att se. En kommentar om ”Katastrof” lämnades av en av ledamöterna.

Bakgrunden till riktlinjer är att kommuner ska ha en god ekonomisk hushållning i sin verksamhet, det är den grundläggande principen i kommunallagen. I lagen anges att fullmäktige ska besluta om riktlinjer för god ekonomisk hushållning och det syftar på att styra ekonomin i både i ett kortare och i ett längre tidsperspektiv för att säkerhetställa att varje generation bär sina egna kostnader och skapar förutsättningar till kommande generationer.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *