Nyheter

Åtgång på pellets när kylan slår till

Nyheter På Vidas anläggning för pellets i Hok är det bekymrade miner när efterfrågan är mycket större än tillgången.

André kollas siffrorna

– Det är egentligen en situation som vi haft hela vintern säger André Petersson som är säljare. Men nu när kylan slår till är det extra bekymmersamt när lagret i princip töms och de får säga nej till kunder.

– Det känns inte bra att det är så men det är inte bara i Hok som det ser ut så, det är likadant i hela branschen, fortsätter André Petersson och talar om att de har en god samverkan i branschen som gör att de försöker allt hjälpa varandra efter bästa förmåga.

Georg Andersson

Georg Andersson som är produktionschef säger att det naturligtvis är bra att man inte har tiotusentals pallar som står i lager, men nu är balansen kraftigt rubbad så man har bara minimalt att kunna hjälpa framförallt gamla trogna kunder. Produktionen av pellets går för högtryck i förhållande till den råvara man får in men det räcker inte för att möta marknadens behov.

– Vi måste få en bättre situation på sikt för att möta efterfrågan, menar Georg Andersson som ser problem för pelletsmarknaden om det inte ljusnar på fronten snart. För att någon ska investera i en pelletsanläggning måste det finnas pellets att köpa.

Mitt i alltihop andas man ändå optimism inför framtiden och är övertygade om att pellets har sin givna plats i energiproduktionen.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *