Nyheter

Attila välkomnar ”Med hunden i fokus”

Nyheter Vid Attila Brukshundklubbs stuga i Skillingaryd välkomnas daglediga som vill ta med sig sin hund för att träffas. Under torsdagen var det premiärpromenad.

Från tidningen träffade vi Ewa Andersson och Lena Bergman som båda är hundägare och aktiva i klubben. De berättar:

– Det här är första tillfället och vi vet inte om det dyker upp så många första gången men det får vi se. Tanken med detta är att alla som är daglediga och som har hund får komma hit och gå en promenad tillsammans med någon av oss och efteråt finns det fika att köpa. 

– Förhoppningen är att fler ska få upp ögonen för hur trevligt det är att vara med i en klubb där vi har samma intresse. Det är många som går en kurs hos oss med sin hund och sedan blir det inte mer, men det finns ju mer än så. Därför bjuder vi in till träffar där man bara får vara, ta en promenad och en fika helt utan prestige. Om det kommer folk som är träningssugna så ställer vi ju upp och tränar lite och kan ge tips och svar på frågor.

Några besökare kom det till första dagledigträffen. Det var hunden Grim med matte Lotta Heilala, Dex med matte Caroline Berggren och Disa med husse Håkan Nordin.

– Både jag och Caroline studerar så detta är perfekt för oss. Vi börjar terminen på måndag men när vi har hemstudier så kan vi styra tiden lite. Det här är socialt både för oss och hundarna. Bor man ute på landet och inte träffar så mycket folk så passar det här jättebra, berättar Lotta Heilala.

– Man behöver inte var medlem i Attila för att vara med men kanske väcker vi ett intresse så man kanske vill bli. Vi kommer att träffas på torsdagar framöver, avslutar Lena Bergman.

Håkan Nordin, Caroline Berggren, Ewa Andersson, Lotta Heilala och Lena Bergman med sina hundar.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *