Nyheter

Attraktivitet för Moderater

Nyheter Med uppdraget att öka attraktiviteten i näringslivet och regionen besökte Moderaterna i Jönköpings län Vaggeryds Kommun i fredags.

Moderater på besök på KInnarps. Guide var Tomas Wilsson, tvåa från vänster.

Arbetsgruppen Attraktivitet och Näringsliv leds av Kent Ly som bland annat är ordförande i Smålands Turism och ledamot i moderaternas förbundsstyrelse.

Tillsammans med övriga medlemmar i arbetsgruppen, Susanne Wahlström, Chatrine Chander Ljungqvist och Eva Törn samt Gert Jonsson, kommunstyrelsens ordförande i Vaggeryd, besöktes näringsföretaget Hooks Herrgård och möbelföretaget Kinnarps i Skillingaryd. Ett av huvudsyftena var att ta reda på inom vilka områden det finns utmaningar och utvecklingspotential.

– Kompetensförsörjningen är en stor utmaning för att det ska vara attraktivt att besöka, bo och etablera i Jönköpings län. Det kommer att behövas allt från ingenjörer och ekonomer till praktiska och enklare jobb som hantverkare, sömmerskor, köksbiträde och kockar. Vi har många nyanlända med språkkunskaper och yrkeserfarenheter som snabbt kan få jobb med rätt planering och stödsystem, noterar Gert Jonsson.

– Arbetsgruppen var mycket imponerad över vilka fina och välskötta företag som finns i Vaggeryds kommun. I Hook träffade vi Hans Edberg och på Kinnarps var det Tomas Wilsson som presenterade företaget och gav oss värdefull kunskap om företagsutveckling.

Studiebesök på Hooks Herrgård

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *