Nyheter

Äventyrsbad på neutral plats

Nyheter Vi frågade om placering av ett eventuellt nytt badhus med äventyrsbad i kommunen.

Intresset för att det bör byggas ett nytt badhus var stort och ni var hela 1 114 personer som lade er röst på något av de tre alternativ som erbjöds. Frågan som ställdes var ”det pratas om ett nytt äventyrsbad i kommunen. Var ska det placeras tycker du?”. Något fler än hälften, 606 röster (54 procent), ansåg att det bör placeras någonstans mellan Skillingaryd och Vaggeryd, det vill säga på en neutral plats mellan våra två största tätorter. De som gärna vill se att ett nytt badhus placeras i Vaggeryd var 332 personer (30 procent) av de som deltog i omröstningen. Alternativet Skillingaryd var inte lika hett utan samlade 176 stycken (16 procent) som menar att det är den bästa placeringen för ett äventyrsbad. Frågan lever i den kommunala världen och beslut dröjer troligen till nästa mandatperiod.

Taggar

Dela


3 reaktioner på Äventyrsbad på neutral plats

Politikerna skulle löst detta ifrån början när man slår ihop två kommuner som Vaggeryd och Skillingaryd. Då borde man satsat på gemensamma projekt mellan dessa kommuner både idrottsanläggningar och badhus – inte som hittills vissa politiker vill bara dra mer åt Vaggeryd. Det finns många exempel på detta sedan tidigare.

Rent ekonomiskt och miljömässigt är Vaggeryd bästa platsen. Större antal barn i grundskolan på orten inklusive gymnasiet vilket ger färre transporter. Att skjutsa barn både från Vaggeryd och Skillingaryd är inte lämpligt. Färre platser för polis/fältare att hålla koll på.

Finns kollektivtrafik med buss/tåg till huvudorterna kontra mittemellan.

Vad är fördelen med att ha badet mittemellan?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *