Nyheter

Avslag och återremiss

Nyheter När kommunstyrelsens arbetsutskott behandlade ett antal motioner blev det blandade besked

Boulebana

På senare år har boule blivit alltmera populärt och för några år sedan anlade ett antal entusiaster en boulebana i Hok. Nu har det kommit en motion från Klas Gustavsson (Empartiet) om att kommunen ska göra en grusning av boulebanan i Hok. Kommunstyrelsens arbetsutskott behandlade motionen vid sitt sammanträde och beslutade föreslå kommunfullmäktige att avslå motionen. Skälet till att motionen bör avslås är, enligt kommunstyrelsens arbetsutskott, att kommunen inte har byggt banan och lämnar inte driftsbidrag till den typen av anläggning. Aktiviteten drivs heller inte av någon förening utan genomförs av ett antal entusiaster. Kommunstyrelsens arbetsutskott lämnar dock en dörr på glänt om verksamheten kommer att drivas av någon förening. Då kan stöd utgå utifrån de regler som finns för stöd till föreningslivet.

Det behandlades ytterligare två motioner på sammanträdet som bägge blev återremitterade för ytterligare beredning. En motion, som lämnats av Tommy Ottosson (Socialdemokraterna), föreslår att man ska utveckla fritidsområdet Movalla. Det handlar om området söder om Movalla där det finns en ”bortglömd” cykelbana och ett grönområde som skulle lämpa sig väl för rekreation. I det fallet valde mötet föreslå att återremittera frågan för ytterligare beredning innan man är beredd att fatta beslut.

Detsamma, alltså återremittering, föreslås även på en motion från Klas Gustavsson (Empartiet) gällande uppställningsplats för husbilar och husvagnar i Bondstorp. De konstaterade att tekniska nämnden haft ett uppdrag att sondera vilka uppställningsplatser och vilka behov som finns. Nu går frågan vidare till kommunstyrelsen med ett förslag om återremiss.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Avslag och återremiss

Avslag till grus till bouleplan i Hok.

I kommunens förslag till Grönyteplan för Hok skriver man så vackert.

”Grönstrukturen i tätorterna kan användas för att locka fler kommuninvånare till att komma ut och röra på sig, träffa andra människor och varva ner i lugna gröna miljöer”.

Märkligt att när det sedan gäller några kubikmeter grus för att förbättra planen så kan man inte ordna detta utan en massa strul.

Det är väl perfekt att folk kan ”komma ut och röra på sig, träffa andra människor och varva ner i lugna gröna miljöer”, eller hur var det nu man skrev i ”skrytplanen”.
Och detta utan att behöva bilda en förening som sedan ska ha bidrag till sin verksamhet!!

Stig Svensson (SD)

Området vid Movalla var väl som riktiga vägar med stoppmärke m.m. Som man skulle lära sig hur man ska beter sig i trafiken
Skolorna var där med klasser då

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *