Nyheter

Avslag på fler soptunnor

Nyheter Medborgarförslaget om att soptunnor ska finnas vid parkeringen vid Hjortsjöns camping i Vaggeryd där hundägare kan lägga avfallspåsarna efter rastningsturen har nu fått ett svar från tekniska utskottet.

Det blir inga fler soptunnor vid Hjortsjöns parkering

Medborgarförslaget har nu hanterats av tekniska utskottet. Förslaget, som handlar om, att placera soptunna för hundbajspåsar vid parkeringen vid Hjortsjöns campings parkering. Enligt miljöbalken och lagstiftningen om nedskräpning är det förbjudet att skräpa ner på allmän plats. Ett mer effektivt och miljövänligare sätt är att att var och en tar hand om sitt eget avfall samtidigt som tekniska kontoret har, främst av hygienska och trivselmässiga skäl, hand om nedskräpning i tätorternas centrala delar. Uppföljningar görs kontinuerligt var de kommunala soptunnorna ska stå för att få bäst effekt och idag finns det inga resurser att utöka med fler kommunala soptunnor än vad som redan finns.

Tekniska kontoret, som varit remissinstans till medborgarförslaget, meddelar nu kommunstyrelsen att man vill avslå medborgarförslaget.

Taggar

Dela


1 reaktion på Avslag på fler soptunnor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *