Nyheter

Avslag på projektet ”att äldre ska möta yngre”

Nyheter Bra idé – men motionen från (L) avslogs i barn- och utbildningsnämnden och ”beslutet ska inte tas av kommunfullmäktige heller”

Arkivbild från förskola

(L) motionen inspirerades av tv-programmet och lämnade in en motion till kommunfullmäktige där man tyckte att kommunen skulle testa att låta en förskola och ett äldreboende mötas. (L) vill ge barn- och utbildningsnämnden samt socialnämnden i uppdrag att genomföra samarbetet samt be kommunstyrelsen om det skulle krävas pengar till projektet. ”På detta sätt lyfter vi kvalité i båda äldreomsorgen och förskolan” står det i motionen.

Barn- och utbildningsnämnden hade motionen på sitt bord vid senaste sammanträdet och nämnden föreslår att kommunfullmäktige avslår motionen, då det som föreslås redan genomförs och frågan har en stark operativ karaktär och bör beslutas av professionen och inte av kommunfullmäktige.

– Motionen ställer vi oss positiva till, men kommunfullmäktige ska inte besluta om det här. Intentionen är bra, och väcker inspiration, men vi lämnar ett avslag, säger Jenny Larsen (KD), ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *