Nyheter

Avslår flytt till Fenix

Nyheter Medborgarförslaget om att flytta högstadieskolan till Fenix eller alternativt lägga ner gymnasiet avslogs hos barn- och utbildningsnämnden.

Arkivfoto

En Vaggerydsbo har lämnat in ett medborgarförslag till kommunfullmäktige om att ”ta bort Fenix gymnasium eller att alternativt flytta högstadieskolan till Fenix så att man slipper bygga ny högstadieskola, då gymnasiet knappt inte har några elever”.

Barn- och utbildningsförvaltningen rekommenderar kommunfullmäktige att i sin helhet avslå medborgarförslaget och det grundar sig i bland annat följande; Medborgaren använder inte korrekta uppgifter då Fenix faktiskt har 381 elever och ungefär 300 vuxenstuderande. Biblioteket och kulturskolan finns på skolan, vilket gör att den dagliga verksamheten rymmer minst 750 personer och därmed inte plats för ytterligare 350 högstadieelever. Kommunen har dessutom lägre kostnad per elev om man går i det egna gymnasiet samt att gymnasiet är en stor arbetsplats, där närmare 45 personer har sin försörjning.

– Vi avslår det här medborgarförslaget och motiveringarna finns väl beskrivet i förvaltningens handlingar, säger Jenny Larsen (KD) ordförande i barn- och utbildningsnämnden som håller på med förvaltningens beskrivning av ärendet.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *