Nyheter

Avstånd och buller blev yttranden

Nyheter Ytterligare en vända till vindparksgruppen väntas då kommunstyrelsens arbetsutskott inte klubbade igenom nuvarande plan i sin helhet. Vindbruksplanen blir således ej klar förrän nästa år.

Arkivfoto

Nu har förslag till Vindbruksplan för Vaggeryds kommun varit ute för samråd och under denna tid inkom ungefär 30-talet yttrande som redovisats för kommunstyrelsens arbetsutskott. Arbetsmöte har hållits i den politiska referensgruppen för vindkraft, där en representant från varje parti i kommunfullmäktige sitter och dessa har även haft samrådsmöte med Länsstyrelsen i frågan. Yttranden som kommunalt veto, minimiavstånd till bostäder, decibel vid byggnaders fasader, att vindparken skulle utgöra mindre områden än förslaget och att nuvarande tilltänkta områden är vid opåverkad natur.

Förslaget som anlänt till kommunstyrelsens arbetsutskott  är att ta ställning till de olika alternativen och ger förslag till kommunstyrelsen för den fortsatta hanteringen samt föreslår att vindbruksplanen med de föreslagna ändringarna skickas ut på utställning. Men nu verkar det bli fördröjt då arbetsutskottet anser att planen ska återremitteras till vindparksgruppen.

– Vi återremitterar detta, det blir en resa till med ärendet. Det är sju områden som vindgruppen vill att vi i arbetsutskottet ska ge vår syn på men vi återremitterar istället. När vi sagt ja ska planen ställas ut för samråd igen och möjligen antas vindbruksplanen till våren, säger Gert Jonsson (M) kommunstyrelsens ordförande.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *