Nyheter

Avtal förblev osignerat: Planuppdraget avslutat

Nyheter För ett år sedan gavs ett planuppdrag för att göra en ny detaljplan väster om Byarum. Nu avslutas ärendet berättar kommunstyrelsens arbetsutskott. – Kommunen var inte intresserad av att köpa, säger Thomas Axelsson (KD)

Arkivbild. I Byarum på väg mot Bratteborg var tanken att bostäderna skulle byggas

En extern intressent önskade ett planuppdrag väster om Byarum så att det skulle bli möjligt att bygga bostäder och lämnade in en ansökan i oktober 2021. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade i februari 2022 att inleda planläggning samt att ta fram en ny detaljplan inom området. 

Plankostnadsavtalet, som skulle tecknas mellan kommunen och exploatören förblev osignerat och det positiva planbeskedet för Ammelund, Byrum, upphörde att gälla 23 februari i år i enlighet med kommunens riktlinjer för initierande av detaljplan. Riktlinjerna innebär att plankostnadsavtalet ska vara undertecknad inom ett år efter beslutat planuppdrag. 

– Det har varit ett intresse, men det måste vara någon som driver det. Vi avskriver planuppdraget nu. Vi äger inte marken och det blir inte bostäder där i den här rundan, säger Gert Jonsson (M) ordförande i kommunstyrelsen. 

– Intressenten ville sälja mark till kommunen, men vi var inte intresserade, menar Thomas Axelsson (KD). 

Dela


1 reaktion på Avtal förblev osignerat: Planuppdraget avslutat

Det finns kanske en gud ändå! Jag föredredrar att Byarum är som det varit, lungt och med några få hushåll. Jag tycker att markägaren bör ta sig en funderare över hur han vill att människorna i Byarum ska må och leva.

Vi vill ha frihet, lugn, ren luft och skog. Inte kalhyggen, byggmaskiner, större vägar och ständig expansion.

Kommunen klarar dessutom inte av skötsel av befintliga vägar och dagvattenbrunnar med mera. Hur ska de klara av att underhålla ytterligare kvarter?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *