Nyheter

Avvecklar ekonomiska föreningar

Nyheter Ett enigt kommunfullmäktige beslutade att ställa sig bakom förslagen att avveckla den ekonomiska föreningen ”Entreprenörsregionen” och ”Smålandsrikets Ekonomiska Förening”

Arkivfoto från kommunfullmäktige

2001 beslutade dåvarande kommunfullmäktige att bli medlem i den ekonomiska föreningen ”Entreprenörsregionen”. Teman, mötesformer och engagemang har under tiden sedan bildandet varierat. Vid föreningsstämman tidigare i år beslutades om ett nytt samarbetsformer och ett nytt samverkansavtal. Entreprenörsregionen kommer i fortsättningen att vara ett nätverk för inspiration, kunskap, och erfarenhetsutbyte som främjar medlemmarnas arbete för en god utveckling av näringslivet i regionen.

– Ett starkt näringsliv och arbetet har genom åren haft en koordinator. Det har fungerat lite upp och ned under en längre period och nu i samband med stämman beslutades att den ekonomiska föreningen ska upphöra. Det betyder inte att det försvinner bara den ekonomiska föreningen ska utvecklas, inte entreprenörssamverkan, säger Annika Hedvall, kommundirektör.

Kommunfullmäktige beslutade enligt kommunstyrelsens förslag att avveckla den ekonomiska föreningen. ”Entreprenörsregionen”.

Under samma kommunfullmäktige beslutades också att stå bakom avvecklingen av ”Smålandsrikets Ekonomiska förening”, som haft till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom att dels vara regional projektägare i projektet drivkraft för nya näringar dels utveckla turistnäringen i de fyra GGVV-kommunerna.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *