Nyheter

Bäckalyckan har fått färgstarkt tillskott

Nyheter I går slutfördes om- och tillbyggnaden av IOGT/NTO:s Bäckalyckan i Vaggeryd. Slutpunkten sattes i och med invigningen av det färgstarka konstverk som nu pryder tillbyggnadens framsida.

Seth Andersson och Thore Ohlsson hälsade välkommen.  [1/10]

Roger Randow berättade hur han tänkt under arbetet.  [2/10]

Med solen i ansiktet.  [3/10]

Publiken på plats.  [4/10]

Cirka 50 personer följde avtäckningen.  [5/10]

Roland Emanuelsson och Uno Wallenberg skrider till verket.  [6/10]

Spänningen är olidlig…  [7/10]

Applåder från publiken.  [8/10]

Göran Krantz tre barn Anders, Lena och Ulf.  [9/10]

Roland Emanuelsson, Uno Wallenberg och Roger Randow.  [10/10]

Mannen bakom konstverket är träsnidaren Roger Randow med assistans av Eva Magnusson som ansvarat för färgsättningen. Men det är också en hyllning till Göran Krantz, den legendariske ledaren som mer än någon annan förtjänar hedersbenämningen Mr. Bäckalyckan. Det är medel ur den minnesfond som instiftades efter Göran Krantz bortgång som möjliggjort konstverket. Utformningen har skett i samarbete med styrelsen för IOGT/NTO-föreningen.
Avtäckningen skedde i samband med starten för söndagens tipspromenad. Vice ordförande Thore Ohlsson hälsade välkommen och berättade om förutsättningarna för arbetet som alltså möjliggjorts av Göran Krantz minnesfond.
Roger Randow berättade om sina tankar bakom utformningen och sedan skedde själva avtäckningen som utfördes av föreningens ordföranden Roland Emanuelsson och hans företrädare, Mr IOGT/NTO i Vaggeryd himself, Uno Wallenberg.
Därefter bjöds alla dagen till ära på kaffe.
Bäckalyckans högtidliga återinvigning skedde redan i vintras, bara några månader efter föreningens 125-årsjubileum. Men då var alla delar i tilbyggnadsprojektet inte genomförda. Sedan dess har entrén med tillhörande altan färdigställts och dessutom har köket målats om.
Nu spänner IOGT/NTO i Vaggeryd bågen inför nästa stora projekt, midsommarfesten om drygt tio dagar. Den blir den 48:e i rad sedan premiären 1971.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *