Nyheter

I backspegeln: Hos Posten 1983

Nyheter Det var länge sedan vi hade något från ”I backspegeln” men i dag vandrar vi 36 år tillbaka i tiden.

Vi hamnar i midsommartid 1983 hos Posten vid Centralplan i Skillingaryd. De anställda huserar på den här tiden i lokaler där i dag kommunens ungdomskafé finns. Man planerar som bäst en flytt rakt över torget till det nybyggda HSB-huset. Här blir man i många år i de lokaler som i dag 2019 används för Kupan.

Numera är posten ett minne blott, eller nästan. Det finns en post i butik hos Hemköp men riktigt detsamma är det inte längre med gamla postverket som startade 1636.

Skillingaryd fick sin poststation 1861 och vi ser fram emot ett 150-årsjubileum…

Vid fotograferingstillfället är det mycket varmt och de tre på bilden – Göran Lindqvist, Rune Wåhlin och Mats Lagerstedt samt Thomas Lagerstrand, Pärivar Sönne och Gösta Bengtsson ser fram emot en flytt.

Man ska inte jämföra förr och nu. Då var Posten en blomstrande rörelse. I dag har dess fortsättning med Postnord stora ekonomiska problem. Det är en omställning på marknaden med färre brevförsändelser men fler paket och en mer konkurrensutsatt verksamhet. Plus internet och annat som ändrat förutsättningarna.

Tiderna förändras och vi med dem, men visst kan det vara skönt att ibland kika i backspegeln och se hur det var förr.

Göran Lindqvist, Rune Wåhlin och Mats Lagerstedt såg fram emot en flytt tvärs över torget. Året var 1983.

Taggar

Dela


4 reaktioner på I backspegeln: Hos Posten 1983

Ja, Posten är ju numera avreglerad.

Göran Pettersson, Skillingaryd, antiteist och kommunist

Så sant Göran!
Se bara på avregleringar på apoteket, SJ, vårdhem, elverket, televerket, framförallt apoteken!! INGET av detta fungerar tillfredsställande. Vi MÅSTE kunna lita på vården och att medicin finns när vi behöver den!!’
Så bra det funkade förut. Folk har redan glömt det..affärer och restauranger är bra exempel på inrättningar som gärna kan fortsätta i privat regi!
Fortsätt din viktiga kamp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *