Nyheter

Badplatserna i kommunen kontrolleras inför säsongen

Nyheter Det finns sex stycken kommunala badplatser och dessa har fixats till och livräddningsutrustning har setts över så att den fungerar.

Badmästarna i våra simhallar har i år tillsammans med sim- och sporthallschefen Kent-Åke Svensson varit ute på de kommunala badplatserna och kontrollerat all livräddningsutrustning. Den utrustning som finns vid badplatserna är livbojar, stegar och hakar och på vissa badplatser även räddningsbåtar.

– Livbojarna har ett bäst-föredatum, de får inte vara mer än tio år då säkerheten minskar med att kastlinan vittrar sönder och att flytförmågan för livbojen minskar. Nya livbojar är beställda till alla badplatser och kommer att bytas ut. Vid Hjortsjöbadet håller vi även på att lägga i nya avgränsningsbojar till området utanför bryggorna för att begränsa båttrafiken vid bryggan.

Förutom livräddningsutrustning har två av kommunens badplatser fått lite extra vård.

– Vi har bland annat fått ut en ny mulltoalett till Rolstorpasjön där det tidigare var ett fallfärdigt utedass. Fenix bygglinje på gymnasiet har byggt huset till oss och vi köpte in behållare till mulltoan. Vi har också fått god hjälp från Tekniska kontoret med markberedning för den nya mulltoaletten. Så det är ett stort lyft och förbättring för den badplatsen, berättar Kent-Åke Svensson.

– Vid Långasjön i Åker har vi jämnat ut marken ner mot vattnet, där var det väldig ojämnt tidigare vilket gjorde det svårt för rörelsehindrade att ta sig ner till sjön. Här var mycket rötter och stenar som nu är borttagna och istället fyllt ut ytan med sand och grus så det är betydligt lättare att ta sig ner nu, fortsätter han.

– Badplatserna kom högt upp på listan under de medborgardialogerna genomfördes som något viktigt för kommuninvånarna. Att få snygga till fler badplatser och höja statusen på fler av dem vore en väl värd satsning.

– Vi ska sätta upp informationsskyltar vid badplatserna om att det är en kommunal badplats, att den är obevakad och att vattenkvalitén kontrolleras. Även numret till kommunens växel kommer att finnas där om det skulle uppstå några frågor.

– Vi genomför också dykningar vid badplatserna när bryggorna läggs i på våren så det inte ligger metallskrot eller liknade på botten.

– Vi har i vår kommun riktiga smultronställen till badplatser som vi behöver framhäva tydligt både för kommuninvånarna men även för att locka turister avslutar Kent-Åke.

  [1/4]

  [2/4]

  [3/4]

  [4/4]

Taggar

Dela


3 reaktioner på Badplatserna i kommunen kontrolleras inför säsongen

Långasjön i Åker verkar ingen dykare kontrollerat botten eftersom det var en olycka där när en person skadade sig när han skulle dyka.
Sätt fast bryggan med två kättingar i stället för en och se till att ”betongsuggan” ligger under flytbryggan i stället för vid sidan om.

Lösningen på problemet var att ta bort flytbryggan helt i stället för att göra fel säkert från början.
Det var samma sak med den nya långbryggan som togs bort på grund av att den flöt bort

Kommunen måste lära sig att lösa problem i stället för att ta bort bryggor.
Detta är andra gången på kort tid ni gör detta

Badplatsen är välbesökt av turister och personer från andra kommuner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *