Nyheter

Badsäsongen har startat!

Nyheter Värmen verkar hålla i sig och redan nu har närmare ett hundratal av våra läsare tagit första doppet. Vi har varit vid Långasjön i Åker och träffat några premiärbadare från Skillingaryd.

Bryggan låg ute vid Långasjön utanför Åker

Förra veckans fråga handlade om våra läsare har tagit sitt första dopp ännu där 449 personer svarade totalt. 235 av dessa har inte hoppat i ännu och 116 personer väntar på att det ska bli varmare i vattnet. 14 personer tar alltid årets första bad före 1 maj och 84 personer har redan badat.

Vid Långasjön utanför Åker var det en handfull personer när vi kom på besök. En liten kille som bor på Brunnsgatan i Skillingaryd, Elvin Svensson, skulle precis åka hem och hade badat färdigt för idag.

– Det var lite kallt, fast ändå inte. Jag har sett små fiskar också, säger Elvin nöjt.

Bryggan var i vattnet, dock var det lite ostädat runtomkring. Ansvaret för kommunala badplatser har kultur- och fritidsförvaltningen och som chef där sitter Göran Svensson.

– Det är ungefär som snöröjning. Allt ska hända på en gång. Men vi lovar att den 1 juni ska det alla kommunala badplatser vara i mycket gott skick, menar Göran Svensson.

Vad temperaturen i Långasjön var förtäljer inte historien. Bara lite kallt, fast ändå inte…

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *