Nyheter

Bågskyttarna vill bli fler

Nyheter Är du sugen på att prova att skjuta med pil och båge? Under mellandagarna anordnas en prova på dag där alla är välkomna att testa.

1963 startades en sektion i VSOK med Folke Tropp i spetsen och 1980 blev Bågskyttarna Vaggeryd en egen klubb.  Folke var en riktigt framgångsrik bågskytt och vann det mesta man kunde vinna. 

– Vi hade väldigt många ungdomar som var här och sköt men efter pandemin är det många som inte har hittat tillbaka. Därför ska vi anordna en prova på dag i mellandagarna så hoppas vi att det kommer många intresserade. Vi har utrustning att låna ut och även om man fortsätter att träna kan man få använda klubbens material, berättar Fredrik Törnberg.

– Vi brukar vara åtta till tio stycken på våra träningar och totalt är vi ungefär 45 stycken i klubben. Vi är inomhus i Skillingaryd under vintern och utomhus i Vaggeryd under sommaren. Det kanske ställer till det lite, man hade önskat att hela säsongen kunde vara på samma ställe, berättar Mårten Kursten.

Vem passar bågskytte för?

– Det passar för alla från tio år och uppåt. Vid senaste tävlingen var det äldste över 80 år och den yngste tolv år. Sporten är väldigt social, pandemin ställde till det rätt mycket. Vi kunde tävla och fick löpande starttider men det var inte så roligt för man kunde ju inte umgås med varandra som vanligt. Under den tiden så tappade vi väldigt många medlemmar, fortsätter Mårten.

Ann Erixon är en av tjejerna i klubben som har skjutit knappt ett år, hon berättar:

– Jag såg att de hade prova på skytte och tog med ena grabben. Han fastnade inte, men det gjorde jag. För ca 30 år sedan var jag med i klubben och sköt väl i 2-3 år, tröttnade och sålde min båge. Nu har jag en Barebow och har skjutit några tävlingar i 3D. Sporten är så rolig, då den passar alla. (Barebow är en traditionell båge där inte sikte tillåts, red.anm) En aktivitet som passar ung som gammal. Kunskapen i klubben är stor och man får all den expertishjälp man kan tänka sig. Är tacksam och stolt bågskytt i Vaggeryd, där flera medlemmar har tävlat och fått medaljer i både SM och VM. De delar mer än gärna sin kunskap och är äkta eldsjälar i klubben. 

Ann Erixon vid utomhusträning med sin Barebow. Privatbild.  [1/6]

Privatbild.  [2/6]

Mårten Kursten spänner sin compoundbåge vid inomhusträning i Skillingaryd.  [3/6]

Här tränar Fredrik Törnberg.  [4/6]

Mårten Kursten, Jan Adler och Fredrik Törnberg.  [5/6]

Ann Erixon tränar på inomhusskjutbanan. Privatbild.  [6/6]

Taggar

Dela


Läs mer

Alfred testade pil och båge: ”Det var jättekul”

1 reaktion på Bågskyttarna vill bli fler

Vilken dag och tid kommer prova-på-dagen att anordnas?

Redaktionen svarar: Det finns annons om dag/tid i vår tidning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *