Nyheter

Bakluckeloppis i Svenarum

Nyheter På onsdagseftermiddagen bjöds det till bakluckeloppis i Svenarums hembygdspark, men vädergudarna var inte nådiga

Hembygsföreningen i Svenarum öppnar hembygdsgården några gånger i veckan för fikasugna att komma och njuta av kaffe med dopp. Ibland vill de locka med något extra för att locka ytterligare besökare och ett av dessa tillfällen var idag när det bjöds in till loppis. Det var många som hade tagit tillfället i akt och besökte hembygdsparken, men någon vidare kommers blev det aldrig då vädret troligen hade skrämt bort, i alla fall, säljarna. Det var två ekipage som hade öppnat sina bakluckor för att sälja prylar, men det blev aldrig någon trängsel. Under senare eftermiddag lockades flera köpare och till nästa tillfälle för bakluckeloppis lockas säkert flera säljare nu när premiären är avklarad.

Däremot var det flera som besökte Svenarum för att njuta av en kopp kaffe med tillbehör. Några som satt och njöt, under taket, på scenen var Magnus och Ingegerd Olsson från Vaggeryd.

– Det är första gången vi är här, berättare de samtidigt som de njuter av en kopp kaffe och en räkmacka. De berättar att de passar på att besöka olika ställen i närheten för att lära sig att uppskatta hembygden ännu mera än tidigare. De har klarat av Store Mosse och nu ska flera ställen utforskas.

Nu är det lite av halvtid i sommarens serveringar men hembygdsföreningen i Svenarum kämpar vidare för att erbjuda såväl närboende som turister en njutbar stund i en skön miljö för en avkopplande stund med god fika.

Magnus och Ingegerd Olsson

Taggar

Dela


2 reaktioner på Bakluckeloppis i Svenarum

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *